Europas første Internet-hjem

I starten af november blev dørene åbnet til Europas første "Internet Home" - et tilsyneladende "almindeligt" hus, hvor man kan se, hvordan Internet-teknologierne kan ændre vores levevis til noget bedre.


Projektet er et samarbejde mellem Cisco og en lang række leverandører af styrings- og reguleringsteknik inden for varmeforsyning, elektriske installationer, udstyr til overvågning og sikring m.m.


Set ude fra ligner Internet-boligen et hvilken som helst andet hus i forstaden med sine fem værelser. Ser man bort fra et flatscreen tv og en computerskærm, er der ikke de store umiddelbart synlige forskelle. Funktionsmæssigt er historien dog en helt anden: Fra arbejdspladsen ude i byen kan man via en almindelig browser se, hvem der ringer på hoveddøren derhjemme.


Teknikken i køkkenet gør det muligt at brygge friskmalet kaffe, som står klar, når man træder ind af hoveddøren - og hvis man har tendens til at løbe tør for madvarer, så kan man benytte den håndholdte scanner til at sørge for lagerstyring i køkkenet - evt. kombineret med automatisk genbestilling af madvarer via Internet.


Hvis man mener, det er for varmt i huset, kan dette fjernstyres fra jobbet via Internet. Og lyset i boligen styres med en fjernbetjening, når man er inde i huset, eller via Internet fra jobbet eller et andet sted, hvor man har adgang til en pc med Internet-opkobling. Et intelligent sikkerhedssystem kan endda kontrollere, om alle familiemedlemmer har forladt huset, og armerer selv alarmen efter forskellige valgmuligheder.

Eksempelvis kan alarmen indstilles til at gå i gang, hvis hoveddøren åbnes, efter at familien er gået i seng. Og den intelligente røgalarm kan indstilles til at kontrollere eksempelvis mængden af gas i boligen - og lukke for gastilførslen ved et udslip.


Med de Internet-baserede telefoner i huset er det muligt at koble sig på boligens netværk, uanset hvor man befinder sig i boligen. Hvor man end er i huset, er der håndfri, trådløs adgang til intern og ekstern kommunikation. Og når man skal surfe rundt på nettet, skal det gøres med stil - så her benyttes et flatscreen-tv med 64Mbit/s teknologi. Det infrarøde tastatur og det smarte trackball-pegeredskab gør det muligt at sidde behageligt i sofaen, mens man surfer.


Dette er blot nogle få af de mange finesser, som Internet-boligen byder på. Og alt er bygget op omkring teknologi, der er tilgængeligt på markedet i dag. Derfor er der ingen hindring for, at man begynder sit eget byggeprojekt eller udvider sit eget hus med de mange forskellige finurligheder, som for øjeblikket kan opleves i en forstad til London.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

    Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

    04. april 2024 | Læs mere


    EA Excellence Day

    Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

    16. april 2024 | Læs mere


    IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

    På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

    18. april 2024 | Læs mere