Er JustEat Europas mest lovende it-firma?

Se de fem superstjerner på tech-himlen.

Danskstiftede JustEat er kommet i fint selskab. Sammen med firmaerne Wonga, Spotify, Rovio (Angry Birds) og Vente Privee er JustEat sat på techbloggen GigaOMs liste over de fem mest lovende it-startups i Europa.

JustEat har ifølge GigaOM skabt en fødekæde, hvor alle bliver mætte: brugerne får deres måltid bestilt og betalt gennem et enkelt site, restauranterne får flere kunder, og JustEat får sin del af kagen for at formidle kontakten. Den veltrimmede forretning er blevet så stor og udbredt, at JustEat er det første it-firma, der nævnes på GigaOMs liste over superstjernerne blandt europæiske startups.

ComON har tidligere beskrevet JustEats vej fra dansk pizzalevering til global markedsdominans, læs for eksempel Fra Århus til Verden: Just-Eat æder markedet

Det finske spilfirma Rovio står bag spillet Angry Birds, der er blevet downloadet af mere end 200 millioner smartphone-brugere verden over.

Så stor er succes’en med affyring af sure fjerkræ, at finnerne er blevet udnævnt til start-up superstjerne. Rovio planlægger at blive børsnoteret, og selskabet vil forsøge at brede sig langt ud over spil-området – blandt andet til legetøj – for at udnytte Angry Birds-effekten.

Svenske Spotify, der så sent som i sidste måned gik i land i USA, og også har bebudet sin ankomst på det danske marked, kræver nok ikke nærmere præsentation blandt ComONs læsere.

Den næste på listen over it-superstjerner er der nok færre, der har hørt om: Vente Privée

Det franske selskab er fra 2001 og er blevet et af de største men mindst omtalte webfirmaer i Europa, skriver GigaOM. Forretningsmodellen bag Vente Privée er den enkle, at videresælge restlagre på luksusvarer til spotpris. Det koncept har skabt en omsætning på 1,3 milliarder dollars og en svulmende bankkonto.

Sidst på listen over startup-stjernene finder man Wonga, der på meget kort tid er blevet en kontroversiel og meget omtalt britisk bank-forretning på nettet.

Wongas model går ud på, at tilbyde korttidslån koblet på folks løn-udbetalinger. Briterne kan gennem Wonga få et forskud på op til cirka 8000 kroner. Renten er høj og pengene skal være tilbagebetalt inden en måned, og GigaOM erkender, at Wongas lånekonceptet minder om gribbe, men det britiske startup har gennem storstilede reklamekampagner skabt sig en så stor finansiel succes, at firmaet ifølge GigaOM altså hører hjemme som den sidste af de fem startup-superstjerne.

Læs hele tech-bloggens gennemgang af de fem stjerne-startups her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere