Dansk iPhone-udvikler: Store muligheder i iPhone 4

Danske Uffe Koch var med i salen, da iPhone 4 blev lanceret. Her er hans første indtryk.

Den nye iPhone blev i dag præsenteret på WWDC, Apples konference for Apple-udviklere. Med på tilskuerrækken var Uffe Koch. Den danske udvikler driver firmaet Huge Lawn, der blandt andet står bag P3-applikationen til iPhone.

”Vi stillede os i kø kl 4.00 amerikansk tid, selv om keynoten begyndte først klokken 10.00, og på det tidspunkt var køen allerede 300 meter lang, og jeg vil tro, at der var 1.000 mennesker. Men det var ok, selv om det var meget tidligt. Der dukkede en masse firmaer op og delte kaffe og t-shirts ud, så det var en sjov stemning at opleve,” fortæller Uffe Koch, der også deltog på sidste WWDC.

”Ja, jeg var også med sidste år, men det var spændende i år at opleve stemningen på WWDC, hvor Steve Jobs var til stede.”

De største nyheder
Men det var selvfølgelig ikke kun for at mærke stemningen på keynoten, at Uffe Koch tog til San Francisco. Det var også for at høre mere om iPhone 4.

”Men der var jo ikke så meget nyt. Det meste var jo allerede blevet lækket,” griner Koch med henvisning til den glemte telefon-prototype, som en Apple-ansat glemte i byen.

Men der var trods stadig en del nye og store ting i Steve Jobs godtepose, når man betragter præsentationen med danske udvikler-øjne.

”Det, de har gjort med kameraet, er megagodt. Især skærmopløsningen. Størrelsen er dejlig velvalgt, fordi den er præcis dobbelt så stor som den nuværende. De forskellige skærmstørrelser er jo noget, som især Android-udviklere bekymrer sig om i øjeblikket – altså fragmenteringen af devices. Det er også en bekymring, vi har haft på iPhonen. Men med den her skærmopløsning kan vi se, at det er noget, som Apple har tænkt over, fordi man ret let kan gange sine applikationer op,” mener Uffe Koch, der ikke selv fik mulighed for at teste telefonen efter præsentationen. Det er forbeholdt udvalgte journalister.

Han vil dog gerne fremhæve flere lovende ting om den kommende Apple-telefon.

”Gyroskopet kommer også til at betyde meget. Især på spilfronten. Der kommer rigtig mange spil, som vil drage nytte af gyrometret. Hvis du selv står stille med den nuværende iPhone og drejer om din egen akse, så opfanger den ikke bevægelsen. Det kan den gøre nu, og hvis man kombinerer de oplysninger med kompasset og de andre instrumenter, så kan man lave nogle virkelig præcis målinger. Det vil give nogle helt unikke oplevelser i virtuelle universer eller i Google Street View. Hvis man bruger den i forbindelse med et virtuelt univers, så vil man få følelsen af, at man står og kigger gennem et vindue til et andet univers,” siger Uffe Koch.

Han er også begejstret for, at Apples reklame-platform iAds.

”Det er virkelig super. Godt nok var der ikke mange at de firmaer, som optrådte i præsentationen, som vi kender i Danmark, men alligevel tror jeg på, at iAds nok skal komme til at betyde noget for danske udviklere. For mig kan det betyde, at jeg vil kunne komme til at tjene flere penge. Det betyder, at jeg kan gøre flere spil gratis, og ikke er tvunget til at hive pengene direkte fra forbrugerne,” gætter Uffe Koch.

Fik du selv nogle idéer til programmer under præsentationen?

”Ja, op til flere. Derfor er de måske heller ikke så gennemtænkte endnu, men man kunne forestille sig, at man lavede en slags Harry Potter-spil, hvor man skulle lave nogle helt præcise bevægelser med en tryllestav for at fremtrylle besværgelser."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere