Kinesiske fanger tvinges til at spille World of Warcraft

På arbejdslejr i Azeroth.

Fangerne i Kinas berygtede arbejdslejre er ikke kun udsat for fysiske strabadser og krænkelser af menneskerettighederne. Når dagen er gået med at grave grøfter, får de indsatte ordre om at sætte sig foran computere og dér fortsætte det håde slid i en virtuel verden. Her skal de høste guld og andre værdier i online rollespil som Everquest og World of Warcraft.

Sådan lyder beretningen fra en tidligere indsat, som har talt med britiske The Guardian

Arbejdslejrene i Kina er blevet sammenlignet med Sovjet-tidens Gulag. De er officielt blevet omlagt til normale fængler for flere år siden. Men ifølge indsatte fungerer de stadigt som arbejdslejre, og man kan stadig risikere at havne i dem i flere år af gangen uden en dom.

Kina er blandet andet kritiseret for at sende politiske og religiøse fanger på ”genopdragelse” i arbejdslejrene, som nogle steder bruges til at producere eksportvarer, skriver Kristeligt Dagblad.

At virtuelt guld, som kan sælges til verdens millioner World of Warcraft-spillere, også er blandt Kinas eksportvarer, er ingen nyhed. Såkaldte sweatshops, hvor unge til en lav hyre producerer spille-gods og guld ved at gentage de samme opgaver i et onlinespil dagen lang, er udbredte i Kina.

I modsætning til deres kolleger i landets sweatshops har fangerne i Kinas arbejdslejre dog intet udbytte ud af timerne i WoW-universets Azeroth.

Den tidligere indsatte Liu Dali, der sad i Jixi arbejdslejren i det nordøstlige Kina, siger til The Guardian, at udbyttet fra den digitale minedrift løb op i flere tusinde kroner om dagen men at pengene udelukkende havnede i fangevogternes lommer.

Efter dagen I gennem at have gravet i åbne kulminer i området, blev de indsatte ifølge Liu Dali sat til at nakke monstre og dæmoner og aftenen og natten:

”Fængselscheferne skaffede sig flere penge på at få de indsatte til at spille computerspil end på det fysiske arbejde, de lavede. Der var 300 fanger, der blev tvunget til at spille. Vi arbejdede i 12-timers skift i lejren. Jeg hørte nogle af dem (vagterne, red) tale om, at de kunne tjene 5-6000 rmb (omtrent 4-5000 kroner, red) om dagen. Computerne var aldrig slukket - vi så aldrig nogen af pengene,” fortæller han.

Kilder anslår over The Guardian, at 80 procent af alle virtuelle guld-farmere i verden befinder sig indenfor den kinesiske mur. Ialt menes landet at have omkring 100.000 virtuelle guld-farmere.

Kina har verdens største internet-befolkning.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere