Newsbooster-sag afgøres i næste uge

Dagbladenes modstand mod Newsbooster handler ikke kun om, at der linkes dybt til deres websider. Nyhedstjenesten udgør også en direkte konkurrent til en lignende tjeneste, som de tre største dagblade lancerer senere i år, forklarede koncerndirektør i Det Berlingske Officin, Lasse Bolander. Fogedsagen afgøres den 5. juli.

Frem for som planlagt at bruge to retsdage på Danske Dagblade Forenings (DDF) fogedsag mod nyhedstjenesten Newsbooster blev det hele klaret mandag.

Dommer i fogedretten, Michael Kistrup, har nu frem til fredag den 5. juli kl. 13 til at beslutte, om der skal nedlægges fogedforbud mod Newsboosters udsendelse af nyhedsbreve med links til historier på danske avisers websider.

Den ene retsdag i sagen kastede i øvrigt mere lys over DDF?s modstand mod Newsbooster. Ud over DDF?s egen konsulent, Holger Rosendahl, førte foreningen også koncerndirektør i Det Berlingske Officin, Lasse Bolander, som vidne.

Han forklarede i fogedretten, at landets tre største bladhuse og toneangivende medlemmer i DDF, Politikens Hus, Det Berlingske Officin og Morgenavisen Jyllands-Posten selv vil lancere en nyhedssøgetjeneste i stil med Newsbooster.

I den forbindelse lagde Lasse Bolander ikke skjul på, at Newsbooster vil svække de tre dagblades kommende nyhedssøgetjeneste.

- Vi opfatter Newsbooster som en klar konkurrent, der vil reducere indtjeningsgrundlaget for det nye selskab, sagde Lasse Bolander til retten.

Nyhedssøgetjenesten bliver dermed en del af det samarbejde, som de tre bladhuse allerede har aftalt. De oplyste for et par måneder siden, at de vil etablere ét stort elektronisk nyhedsarkiv, som brugere kan abonnere på brugen af. Det nye selskab bliver i øjeblikket gransket i Konkurrencestyrelsen.

Koncerndirektøren forklarede desuden i fogedretten, at Newsbooster tjener penge på materiale, som dagbladene har frembragt ? og derved undergraver det dagbladenes indtjening.

Vil have 7,5 mio. i garanti

Newsbooster førte kun ét vidne, den administrerende direktør, Anders Lautrup-Larsen. Han forklarede, at et fogedforbud vil betyde, at Newsbooster må revurdere sit forretningsgrundlag.

Ifølge ham har det kostet 7,5 millioner kroner at opbygge Newsbooster ? og udsteder dommeren et forbud mod tjenestens nyhedsbreve, mens selve retssagen mellem DDF og Newsbooster føres, vil firmaets eksistens være truet.

Derfor vil han kræve, at DDF stiller en garanti på 7,5 millioner kroner.


Vil du vide mere om Newsbooster og DDF?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere