Brugtbil-site skovler penge ind

Antallet af gamle biler på landets største bil-site er steget med 13.000 siden sidste år. Samtidig vælter både pengene og de besøgende ind i stor stil.

Brugtbil-websitet BilBasen har succes. I 2003 tjente virksomheden 4,8 millioner kroner, og det resultat vil blive øget yderligere i år, fastslår BilBasens boss.

»Vi har vækst på stort set alle parametre. Eksempelvis har vi i øjeblikket 140.000 unikke brugere om ugen. I og med at bannerannoncer er vores største indtægtsgrundlag, så er det meget positivt påvirket af det stigende antal brugere,« forklarer Mogens Sejer Iversen, administrerende direktør for BilBasen over for ComON.

På dette tidspunkt sidste år, havde BilBasen 100.000 ugentlige unikke besøgende. Samtidig er antallet af brugte biler til salg på sitet øget 30 procent i forhold til november 2003. I øjeblikket er der over 58.000 brugte biler til salg, hvilket er en stigning på 13.000.

»Internettet bringer sælgerne og køberne tættere sammen, og det er en af årsagerne til vores succes. Sidst men ikke mindst har den internetbaserede handel generelt fået fodfæste i Danmark, og det kan vi mærke,« understreger Mogens Sejer Iversen, administrerende direktør for BilBasen.

Det seneste år har BilBasen fået cirka 200 flere bilforhandlere med på sitet, så man nu dækker hele landet. Derudover har det økonomiske opsving fået danskerne til at købe 25 procent flere nye biler end i 2003. Det sender mange brugte biler ud på markedet.

Udover indtægter fra bannerannoncering tjener det tre mand store selskab penge ved at bilforhandlerne betaler for at få adgang til sitet.

Onlinesite presser pris
Det store udbud af brugte biler presser i øvrigt priserne ned, vurderer BilBasen, der har analyseret priserne på nogle forskellige brugte biler.

Analysen tager udgangspunkt i en sammenligning af den aktuelle salgspris for en et år gammel bil i november 2004 set i forhold til salgsprisen på en et år gammel bil i november 2003. Resultatet viser, at Ford Mondeo er 15.000 kroner billigere, mens en brugt VW Polo er cirka 10.000 kroner billigere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere