Fogedforbud mod dybe links

Nyhedstjenesten Newsbooster skal stoppe med at udsende nyhedsbreve med dybe links til artikler på danske dagblades websider. En rystet direktør Anders Lautrup oplyser, at Newsbooster tabte på alle punkter.

Annonce:
Annonce:
Det er en rystet administrerende direktør for Newsbooster, Anders Lautrup, der har modtaget kendelsen fra Københavns Fogedret. Foged Michael Kistrup giver Danske Dagblades Forening (DDF) medhold i, at der skal nedlægges fogedforbud mod nyhedstjenestens nyhedsbreve med dybe links. Kendelsen og dens præmisser fylder 38 sider.

- Jeg er dybt chokeret. Vi taber på alle punkter, men det er sikkert, at vi kærer til Landsretten, siger han.

Ved retsmødet mandag den 24. juni slog Newsbooster selv på, at dybe links er en integreret del af internettets natur - og at tjenesten blot gelejder læsere hen til de danske dagblades artikler.

Modsat argumenterede DDF, at Newsbooster snylter på arbejde, som andre har udført. DDF førte to vidner, dels konsulent fra DDF, Holger Rosendal, og koncerndirektør for Det Berlingske Officin, Lasse Bolander.

Sidstnævnte fortalte om den nyhedstjeneste, som Berlingske Tidende, Politiken og Morgenavisen Jyllands-Posten er på vej med - og som også vil tilbyde scanninger af deres aviser.

Newsbooster førte kun ét vidne i sin argumentation, nemlig Anders Lautrup. Det undrede flere medier, at nyhedstjenesten ikke havde indkaldt andre vidner - eksempelvis folk fra andre netpublikationer og webkataloger som Jubii.

Til det siger Anders Lautrup:

- Man skal være varsom med at føre mange vidner, men set i bakspejlet skulle vi måske have ført et vidne fra en søgetjeneste, siger han fra forhallen i Københavns Byret.

Jurist: Kun første instans-afgørelse
Advokat fra Bender.dk - firma med speciale i IT-ret - Per Meier deltager fredag klokken 14 i et FDIH-møde om sagen. Han tager gentagne gange forbehold for, at der er tale om en første instans-afgørelse.

Han har ikke set præmisserne for dommen og kan derfor ikke udtale sig om, hvorvidt dommen er overraskende.

- Hyperlinks er en del af den traditionelle struktur på internettet, så hvis den endelige afgørelse også går Newsbooster imod, vil det formentlig få den konsekvens, at en række nyhedstjenester kommer til at omstrukture deres forretning. Så det vil få væsentlig betydning både juridisk og praktisk, siger Per Meier.


Vil du vide mere om Newsbooster og DDF?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.Annonceindlæg fra

Bliv mere effektiv med Danmarks bedste mobile netværk fra Telenor

Telenors erhvervskunder får ikke blot to års gratis adgang til Microsoft fremragende Office 365-tjeneste - men kommer automatisk på Danmarks førende mobile datanetværk. Det demonstrerer omfattende målinger fra Teknologisk Institut sort på hvidt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
IT-JOB
iOS Developer
Jobindex A/S


Software developer
Vaavud ApS


UI/UX designer
Vaavud ApS


Se flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Acinta ApS
Udvikling og salg af software til ledelsesrapportering og dataanalyse i mindre og mellemstore virksomheder - primært handel, produktion og service.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

I dette white paper kan du læse om Software AG's unikke tilgang til Intelligent Business...

I dette white paper kan du læse om de centrale egenskaber ved intelligente forretningsprocesser,...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord