Dansk IT tilfreds med fogedforbud

Direktør Tony Franke fra Dansk IT ? det tidligere Dansk Dataforening ? hilser fogedrettens afgørelse om et fogedforbud velkommen. ITEK mener, at aviserne og netmedierne nu bør sætte sig til forhandlingsbordet og få lavet nogle klare aftaler.

Fredagens dom i fogedretten mod Newsbooster er rigtig, mener direktør Tony Franke fra Dansk IT ? det tidligere Dansk Dataforening.

Han har ikke selv læst den 38 sider lange dom og kan derfor kun udtale sig i generelle vendinger, men som udgangspunkt mener han, at fogedrettens afgørelse er rigtig.

Er ikke overrasket

- Jeg er ikke overrasket over sagens udfald, og set på lang sigt er dommen rigtig, siger Tony Franke.

Efter hans mening handler hele diskussionen om dybe links om en balancegang mellem rent ophavsretslige spørgsmål og forretning på den ene side, og netudbydernes muligheder for at skabe interessant indhold på den anden.

- Hvis dommen holder, så kan det på kort sigt få den konsekvens, at der er visse typer af service på nettet, som ikke er tilladt. Men hvis fogedretten havde givet Newsbooster medhold, så ville der på lang sigt ikke være grundlag for nyhedsformidling, så derfor er dommen i orden, mener Tony Franke.

Hos sammenslutningen af IT-virksomheder under Dansk Industri (ITEK) er der udpræget glæde over, at der nu endelig er faldet en afgørelse i sagen.

Glædeligt med afklaring

- Jeg synes, det er glædeligt, at vi har fået en afklaring. Vi har selv været i tvivl, og så er det rart, at vi nu får at vide, hvor grænsen skal trækkes, siger Tom Togsverd fra ITEK.

- I lyset af dommen synes jeg, at man bør sætte sig ned ved forhandlingsbordet og få nogle aftaler på plads, der giver noget til begge parter, så aviserne også får noget med, når man laver de her smarte tjenester, siger Tom Togsverd fra ITEK.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere