Newsbooster beskylder dagbladene for manipulation

Under det retsmøde, der førte til et fogedforbud mod Newsbooster, påviste DDF?s advokat, at nyhedstjenesten linker dybt til Politikens onlineartikler, selvom dagbladet har indlagt en spærring mod søgemaskiner. - Usandsynligt, siger Newsboosters direktør.

- Nogle i dagbladsregi har bevidst manipuleret med det, der foregik i retten.

Så klar lyder beskyldningen mod Danske Dagblades Forening (DDF) fra Newsbooster-direktør Anders Lautrup-Larsen.

Han er overbevist om, at det retsmøde i Københavns byret 24. juni, som senere førte til et fogedforbud mod Newsbooster, var omgærdet af fusk.

Under retsmødet demonstrerede DDF?s juridiske konsulent, Holger Rosendal, Newsbooster via sit eget Newsbooster-abonnement. På nyhedtjenesten fremviste Holger Rosendal de seneste fem nyheder fra internetportalen SOL.

Et af de dybe nyhedslinks, der kom frem, pegede hen på en artikel fra dagbladet Politikens onlineudgave. Og det på trods af, at Politiken har indlagt en kodelinje, der forhindrer søgerobotter som Newsbooster i at gennemsøge hjemmesiden.

DDF?s advokat, Martin Dahl Pedersen, brugte senere i sin procedure nyhedslinket som eksempel på, at Newsbooster ikke respekterer den form for robotspærringer.

Newsbooster har ifølge direktør, Anders Lautrup-Larsen, gennem hele sagsforløbet lagt vægt på, at nyhedstjenesten respekterer robotspærringer. Derfor er Newsboosters direktør meget vred over, at det kunne ske.

- Det gav et enormt tab i vores troværdighed overfor retten, siger han.

To dage før dommer Michael Kistrup offentliggjorde sin kendelse i Newsbooster-sagen, sendte Newsboosters advokat, Karen Margrethe Tyndeskov, et brev til fogedretten for at imødegå skadevirkningen.

I brevet gjorde hun opmærksom på, at forholdet ikke burde indgå i rettens bedømmelse af sagen, da der enten var tale om en upåviselig fejl eller manipulation.

Karen Margrethe Tyndeskov henviser desuden til, at Newsbooster har gennemgået egne logfiler for SOL i søgerobotten og at der ikke var nogen henvisninger til Politiken-nyheder.

Ifølge brevet har Newsbooster også været i kontakt med SOL, der ligeledes afviser at der gennem portalen kunne være vist links til Politiken. SOL har nemlig et partnerskab med Jyllands-Posten, der leverer indhold til portalens nyhedssektion.

Endelig skriver Tyndeskov, at Newsbooster har modtaget eksemplarer af ?temporary internet files? på Fogedrettens egen pc, der blev brugt under retsmødet. Heller ikke dem viser, at der har været åbnet en Politiken nyhed.

Foged Michael Kistrup tog dog ikke henvendelsen til indtægt og nævner den end ikke i den 42 sider lange dom. Tværtimod skriver han i afgørelsen, at Newsbooster på trods af Politikens elektroniske spærre for dybe links faktisk linker dybt til Politiken.

- Vi anser det som en væsentlig grund i afgørelsen, at vi ikke respekterede robotspærringen på politiken. Derfor er denne sag meget vigtig for os, siger Anders Lautrup-Larsen.

Newsboosters advokater er for øjeblikket i dialog med fogedrettens IT-afdeling med henblik på at få udleveret logfiler fra rettens Proxy-server.

- Vi vil have udleveret de logfiler fra fogedretten, så vi kan få klarlagt, præcis hvad der er sket. Når vi har beviserne, vil vi bruge dem i landsretten til at sætte en tyk streg under, at robotspærringen virker, og at vi respekterer den. Især når det er lagt så meget til grund i dommen, siger Anders Lautrup-Larsen.

Det har ikke været muligt at få fat i DDF?s direktør, Ebbe Dal, eller juridisk konsulent i DDF Holger Rosendal. Men jurist i DDF Christina Moshøj oplyser, at DDF har drøftet henvendelsen fra Newsbooster internt, og at foreningen tager skarpt afstand fra beskyldningerne i manipulation i retten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere