Artikel top billede

Apple stopper privat kusse-kalender

Apples censur strækker sig helt ind på din private bogreol.

11 kusser og 11 bagdele er for hård kost for Apple.

Firmaet holder normalt et skarpt øje med, hvilke programmer og spil, der lukkes ind i Apple App Store, men censuren strækker sig også til de tryksager, som private Apple-kunder kan lave af deres egne billeder og bestille via billedprogrammet iPhoto.

Det lærte en flok fodboldspillende piger, der ville give deres holdkammerat en personlig kalender i 30 års fødselsdagsgave.

Selv om kalenderen kun blev bestilt i et enkelt eksemplar og altså ikke skal offentliggøres, så sendte Apple bogen direkte tilbage i ansigtet på fodboldspillerne, fordi firmaet fandt indholdet stødende.

Kalenderens billeder var da også en smule atypiske.

“Det var 11 billeder af vores tissekoner og et enkelt fællesbillede med alle vores røve, hvor der stod tillykke med fødselsdagen,” fortæller Rie Løgsted, der har lavet bogen sammen med sine holdkammerater i en sjællandsk fodboldklub.

“Det er bare en tosset ide, som er vokset sig større efter flere drukaftener. Når man spiller fodbold sammen, så ser man jo hinanden nøgen hver uge. Vi har også haft en drukleg, om hvem der har den største dusk,” fortæller Rie Løgsted bramfrit.

Lige så åbensindede er Apples brugerbetingelser ikke.


Ølflasker, briller og sprællemænd

Det er muligvis pigernes fantasi, der har fået Steve Jobs’ ansatte til at rødme og finde “afvist”-stemplet frem.

Alle nærbillederne af de nedre kvindelige kønsorganer var akkompagneret af forskelle remedier.

“Der er både blevet brugt cigaretter, solbriller, vingummibamser og ølflasker. I forbindelse med flasken skal jeg nok lige præcisere, at det kun se ud som om, at den drikker af flasken,” forklarer Rie Løgsted.

“Der er også en, der skal forestille en sprællemand, hvor der hænger en snor ud, som der er en, der trækker i. I april-billedet indgår der selvfølgelig påskeliljer, og i december er det en julemand bygget af pladevat og to Mentos som briller.”

På trods af 12 siders udtalt nøgenhed mener hun ikke, at Apple har nogen grund til at være forarget.

“Billederne var taget forfra og tæt på, men det var ikke vulgært på nogen måde. Det var nærmest en smule chamerende,” mener Rie Løgsted, der havde svært ved at skjule den hemmelige fødselsdagsgave for fødselslaren.

“Der var nogle udklædninger, der krævede, at man skulle lade dusken gro, så der var nogle ret sjove frisurer i de dage. Der var også nogle af pigerne, der måtte vente med at gå i bad til de kom hjem, fordi de havde nogle særlige tegninger dernede, som ikke var lige til at få af."

Ideen til bogen blev undfanget i en brandert.

"I ædru tilstand var det lidt af en udfordring for nogle af os. Men vi fandt øl og fingermaling frem, og så gik det. Selv om man ser hinanden nøgen uge efter uge, så er det altså lidt specielt at stå i t-shirt og strømpesokker, mens man får tegnet en sprællemand på tissekonen," siger Rie Løgsted.
 

Den skal nok blive trykt

Efter to dages betænkningstid var beskeden fra Apple, at kalenderen var afvist i trykken på grund af “upassende” indhold.

"...we identified content that is in violation of our Terms of Service. As a result, your order has not been processed," skriver Apple-medarbejderen Patrick, der linker til oplysninger, som ikke bringer mere lys over årsagen til Apples afvisning.

Så pigerne måtte acceptere afgørelse uden at blive meget klogere.

“Vi var ved at dø af grin, da vi fik mailen, men vi havde ikke rigtig tid til at gøre noget ved det. Vi havde lidt travlt, så det endte med, at en af os tog den med på arbejdet og printede og laminerede den. Hun glemte bare et af billederne i printeren, så der lå et billede og flød en hel dag,” fortæller Rie Løgsted.

Men i sne og slud skal posten ud.

“Den er så flot, så den skal simpelthen trykkes i flere eksemplarer. Der er meget tale om skamlæbekræft i øjeblikket, så vi forestiller os, at man kunne sælge den og samle nogle penge ind den vej rundt. Men så skal vi nok ikke putte cigaretter i nogen af dem. Men man kunne jo også nøjes med en amagerstang eller et eller andet”.

Og der er håb for boldpigerne.

Blandt de danske trykkere er det etiske kodeks ikke helt så strengt som hos Apple.

"Jeg har været i den her branche i mange år, og jeg har set mange ting. Deriblandt porno. Men når ting bliver afvist, så vil det typisk være, hvis det er noget med dyr eller børn at gøre. Altså ting der ligger uden for lovens rammer. Men vi kan jo ikke gå ind og lege lovens lange arm, hvis der ikke er tale om noget, der er juridisk forkert, og det lyder det ikke som om, at det er," siger Jesper Purup, direktør hos Digitaltrykkeriet i Århus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere