Danske Android-programmører står på spring

Udviklerne glæder sig til betalings-apps men frygter fattigrøve.

To år efter lanceringen af Android Market er det stadig ikke muligt at købe programmer til deres telefoner i Danmark.

Men danskerne kan måske snart få lov til at betale med kroner.

Ubekræftede kilder hos Google og Paypal oplyser, at der er forhandlinger om at koble Paypal på Android Market. Det kan være en god nyhed for danske Android-ejere, da det eBay-ejede Paypal har et større netværk end Googles eget Checkout.
Hvis forhandlingerne ikke falder til jorden, så er løsningen måske klar inden årets udgang.

Venter spændt
Hvis rygterne taler sandt, så står danske udviklere på spring.

Det mener Ole Gammelgaard, der blandt andet har lavet rejseplanlæggeren Toginfo til iPhone.

”Jeg tror, der er mange, der gerne vil i gang med det, men de har nok svært ved at se en forretning i det. Lige nu skal de jo give deres ting væk gratis, og det er jo et kæmpe problem.”

Der findes måder at kræve penge for sine produkter på Android. Spilfirmaet Gameloft sælger en række spil, som man henter via browseren. Men det er ikke en optimal løsning.

”Det er ikke en løsning, som de fleste vil bruge. Vi kan se på iPhone, at personer, der aldrig tidligere har installeret programmer, henter masser af programmer i App Store. Det kræver bare nogle klik og måske seks kroner. Vi skal have den samme brugeroplevelse i Android Market, før Android for alvor rykker herhjemme,” siger Ole Gammelgaard, der er medstifter af firmaet Shape. Han er i øjeblikket ved at lave et større projekt for en dansk kunde. Også her har kunden bedt om at få udviklet en iPhone-applikation først og efterfølgende en Android-version.

Lige nu er der over 200.000 programmer i Apples App Store. Der er under 100.000 i Android Market. En af årsagerne kan være den manglende betalingsmulighed i mange lande. Men det er ikke den eneste.

”Betalte apps betyder meget for kvaliteten af programmer. Men et andet problem er også de mange forskellige skærmstørrelser. Det er svært at lave ét program, der ser godt ud på på de forskellige telefoner. Hvis man har et baggrundsbillede i sin app, så bliver det bare strukket ud, hvis telefonen har en anden skærmstørrelse. Det prøver vi at løse ved at designe programmer til de skærmstørrelser, som er typiske i Danmark.”

Er android-ejere fattigrøve?
En anden dansk udvikler slår koldt vand i blodet og gætter på, at der ikke er de samme penge at hente på Android Market i forhold til App Store.

”Det er min klare opfattelse, at Android-brugere er betydeligt mindre villige til at betale for applikationer end iPhone-brugere. iPhone-brugeren har allerede punget ud med mere end 4.000 kroner for telefonen alene og tøver ikke med at købe apps, der matcher den høje “lækkerhedsfaktor”,” mener Joachim Bondo.

Han er manden bag det roste skak-program Deep Green til iPhone.

Spillet kommer ikke på Android Market lige med det samme:

”Deep Green er en applikation af meget høj kvalitet, og prisen ligger også i den høje ende. Min vurdering er på nuværende tidspunkt, at den indtjeningsmulighed, som et Android Market vil kunne tilbyde, langt fra vil kunne retfærdiggøre den meget store investering i tid, jeg ville skulle lægge for dagen,” siger Joachim Bondo.

Deep Green koster 48 kroner.

Google sælger i øjeblikket kun betalingsprogrammer i Android Market i 15 lande. Det er sandsynligvis arbejdet med at tilpasse betalingssystemet efter de forskellige nationale regler, der bremser udbredelsen af betalingsprogrammer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere