Artikel top billede

Årets 10 mest fildelte film

Hvilket film var piraternes favoritter i 2010?

2010 blev året, hvor 3D gjorde sit indtog i biograferne. Primært for at give biografgængerne en oplevelse, som er svær at gengive hjemme på husalteret i stuen eller på computerskærmen i arbejdsværelset.

Men 3D har ikke bremset fildeleres lyst til at hente titlerne på nettet. Det viser en opgørelse over de mest fildelte film via Bittorrent i 2010.

Et blik på listen over de mest hentede film viser, at der er store sammenfald med topscorerne i biograferne, men at listerne ikke er et nøjagtigt spejlbillede af hinanden.

 

1. Avatar

Avatar var den helt store salgssucces på de store lærreder. Det var den også blandt fildelere. James Cameron-baskeren fik ros for sin indpakning, men fremtidsudgaven af Pocahontas kunne godt være gjort lidt mere skarp. Ifølge Torrentfreak blev filmen hentet over 16 millioner gange via Bittorrent.

 

2. Kick-Ass

En lidt uventet 2. plads går til filmen Kick-Ass, der gjorde sig morsom over strømmen af superheltefilm. I Kick-Ass er det i stedet almindelige teenagere, der prøver kræfter med tilværelsen som superhelte. (Hentet 11,4 millioner gange).

 

3. Inception

Inception er en film, der gør sig godt på biografernes store lærred, men den er også hentet massivt på fildelingstjenester - cirka 10 millioner gange.

 

4. Shutter Island

Shutter Island var meget ventet før premieren. Det skyldes ikke mindst, at legendariske Martin Scorsese var bag roret. Af samme grund har mange sikkert hentet filmen på nettet for at se, om der var noget om snakken. IMDB.com giver filmen 8 ud af 10. Lige under 10 millioner mennesker har hentet filmen.

 

5. Iron Man 2

Selv om Kick-Ass havde mere succes med sit komiske syn på superhelte, så er der også plads til en vaskeægte superhelte film på top 10-listen i form af Iron Man 2. Filmen blev hentet 8.810.000 gange.

 

6. Clash of the Titans

Clash of the Titans var endnu en film, der gjorde brug af 3D, dog på en så ringe måde at filmen har fået en del kritik for det. Den er hentet lidt over otte millioner gange.

 

7. Green Zone

Store titler som Toy Story 3 og Alice in Wonderland findes ikke på top 10-listen. Til gengæld finder man krigsfilmen Green Zone. Hentet i underkanten af otte millioner gange.

 

8. Sherlock Holmes

Der blev rusket godt og grundigt op i den støvede historie om mesterdetektiven Sherlock Holmes, som i version 2010 var en slagkraftig gentleman. Hentet 7.160.000 gange.

 

9. The Hurt Locker

En anden amerikansk krigsfilm, der var populær bland pirater, var The Hurt Locker, som også fik en Oscar for bedste instruktion. Den er hentet af cirka otte millioner personer.

 

10. Salt

Angelina Jolie-filmen Salt er blevet hentet cirka 6,7 millioner gange via Bittorrent.

Opgørelsen er lavet af Torrentfreak.com og lavet efter anslåede antal. Film som The Social Network og Harry Potter vil sikkert også snige sig ind på listen, hvis de havde været fremme lidt længere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere