Kan DR bruge Google Analytics uden at videresende data?

DR's persondata-politik skal granskes efter ComON-læsers kritik.

"Det 100% medielicens-finansierede DR skjuler deres privacy politik rigtigt godt, men når man graver den frem står der blandt andet at DR ikke videregiver de indsamlede oplysninger til andre. Det passer bare ikke eftersom DR bruger Google Analytics (ligesom EB, FDIM, ITST og 117++ andre), og med Google Analytics bliver indholdet af de first-party cookies som DR sætter videregivet til Google (via javascript).”

Sådan skrev ComON-læser Jesper Lund i en kommentar på dette site forleden.

Redaktionen tog sagen op og forelagde kritikken for kanalchef for dr.dk Michael Arrebo. Efter at have vendt kritikken med sine folk må kanalchefen erkende, at der nok er noget om snakken.

”Det (læserindlægget. red) har gjort os opmærksom på, at der er noget, vi skal have kigget på, og at formuleringen i vores bestemmelser om persondata måske er upræcis og bør laves om,” siger Michael Arrebo til ComON.

Den nuværende formulering i DRs persondata-politik lyder:

”Videregivelse af dine personlige oplysninger
DR videregiver ikke data. De oplysninger vi har om dig, og den computer du bruger, hemmeligholdes og vil ikke blive delt med andre udenfor DR….”

Formuleringen med, at data kike videregives, stemmer dårligt overens med anvendelsen af Google Analytics, der som Jesper Lund bemærkede kræver videresendelse af cookies til Google.

Michael Arrebo erkender, at DR rent faktisk benytter Google Analytics.

I kan vel ikke bruge Google Analytics uden at sende data videre til Google?

"Det er en af de ting, vi skal kigge på," siger kanalchefen.

I videregiver ikke data?

”Jo det gør vi jo. Alene i kraft af at vi bruger Gemius, som sender trafikinfo til FDIM”.

Så I videregiver data?

”Ja, det gør vi”.

Men I skriver, at I *ikke* videregiver data?

”Det er det, jeg siger, at der måske er en upræcis formulering, som vi skal kigge på.”

Er det ikke en tilsnigelse at kalde formuleringen for ”upræcis” – den er jo lodret forkert?

”Jamen den skal ses i sammenhæng. Man skal læse hele afsnittet sammenhængende og ikke tage den første sætning ud af den sammenhæng,” siger kanalchefen.

DR vil i løbet af de nærmeste dage revurdere persondatapolitikken efter ComONs henvendelse, oplyser Michael Arrebo.

Han siger videre, at ComONs-læserens påstand om, at DR.dk har forsøgt ”skjule” brugen af Google Analytics, ikke har noget på sig:

”Det er alene af praktiske årsager, at vi har ét samlet script med al statistikken. Vi har absolut intet ønske om at skjule noget for brugerne,” lyder det fra chefen for DR.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere