Nyt Ruby on Rails er kræs for udviklere

Dansk udvikler begejstret for ny udgave af kendt, dansk-udviklet platform.

Ruby on Rails, der netop er lanceret i version 3, er blevet endevendt, så det i dag er endnu bedre at arbejde med end tidligere.

”Det har været to år undervejs, så de har været hele vejen rundt i alle krinkelkrogene og lavet det hele om,” forklarer Nina Jansen, der bruger Ruby on Rails til at udvikle specialløsninger for virksomheder.

Hun foreslår udviklere at følge med på http://railscasts.com/tags/27, hvor der er videoer med guider til de nye funktioner, der blandt andet giver bedre router-funktioner, hvor man let kan koble nye moduler på subdomæner.

Det er danskeren David Heinemeier Hansson, der står bag Ruby on Rails (RoR).

RoR er et open source udviklerværktøj for programmeringssproget Ruby. Navnet betyder, at Ruby kører på skinner med RoR, og det har mange udviklere verden over haft glæde af de sidste fem år.

Blandt kendte hjemmesider, der er kodet i Ruby, er Twitter og amerikanske Yellow Pages. Twitters backend er dog ikke længere udviklet i Ruby.
Værktøjet kan give udviklerne frie hænder, forklarer Nina Jansen.

”Det er kræs. Det er sådan noget, der er lækkert at lege med for nørder,” siger Nina Jansen.

Som noget nyt er RoR blevet lagt sammen med et andet udviklerværktøj, Merb, som egentlig er mere simpelt end RoR.
Fusionen har gjort Ruby on Rails bedre, vurderer Nina Jansen.

”Det er sådan, at med kode, så når der kommer nye øjne på, så hjælper det ofte. Man kan have stirret sig blindt på noget,” siger Nina Jansen.
Derfor byder Ruby on Rails nu både på de meget avancerede muligheder og Merbs simple og lette løsninger, siger Nina Jansen.

Nina Jansen har udviklet et væld af it-løsninger med Ruby on Rails.

Lige nu arbejder hun på en Facebook-applikation, Gruvi, hvor brugere kan se filmtrailere og anbefale dem. Når filmen kommer i biografen, hvor du bor, kan man så se, hvilke venner man kan tage med ind og se filmen sammen med. Tidligere har Nina Jansen lavet en ERP-løsning for en aktør på det danske arbejdsmarked, Cube. Nogen vil desuden måske kende hende som entusiastisk deltager i X-faktor og twitter-kendis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere