Artikel top billede

Dansker starter NFC-gilde med pølsevognsforsøg

"Betalingen bliver væsentligt sjovere med NFC," siger iværksætter.

En dansk iværksætter sætter nu spareklinker ind på at blive first mover, når det kommer til betaling med NFC-chips i mobiltelefonerne. I dag er det kun Nokia C7 og Google Nexus S, som tilbyder NFC. Men betaling med "Near Field Communication" vil om få år være så stort et marked, at Søren Kragh er villig til at sætte millioner på højkant for at være først med teknologien og kompetencerne i Danmark.

"Vi tror på, at det bliver rigtig stort og udbredt," siger Søren Kragh fra NFC Danmark.

"Vi kommer til at satse alt, vi ejer på det," forklarer han.

 

SMS-betaling skal give erfaring

Den første kunde hos NFC Danmark er pølsevognen, der ligger en spytklat fra Søren Kraghs anden virksomhed, mobildistributøren Nanoq Media Group, som ligger på Flæsketorvet i Kødbyen på Vesterbro i København. Eftersom NFC-betaling med mobilen endnu ikke er kommet til landet, har Søren Kragh skaffet den dankort-frie pølsemand en betalingsløsning med sms via Pay4it.

"Jeg har tit stået i en pølsevogn uden at have mønter på mig, og så tænkte jeg, at nu ville jeg gerne kunne betale med mobilen, og så gik jeg ned og snakkede med pølsevognen, om han var interesseret," siger Søren Kragh.

Jeres mål er at skabe NFC-betalingsløsninger. Hvorfor har I så lavet en sms-betalingsløsning nu?

"Det er for at skabe lidt røre i markedet, men det er også for at få erfaring. Mange af processerne er de samme med SMS- og NFC-betaling, så det er for at lære mere om processerne," svarer Søren Kragh.

 

Målet er at gå uden om operatørerne

Sms-betalinger er blot et skridt på vejen, understreger han. Målet er en NFC-betalingsløsning, hvor man kan holde mobilen nogle centimeter fra en NFC-terminal og så indtaste en pinkode for at godkende et køb. NFC fungerer også, når mobilen er løbet tør for strøm.

"Betalingen bliver væsentligt sjovere med NFC, hvor man ikke skal give operatørerne 30 procent af pengene," siger Søren Kragh.

Den første kapital i NFC Danmark, mellem to og tre millioner kroner, skal gå til hardware-indkøb af dankort-terminaler med NFC-egenskaber. Pengene er en kombination af egne penge og banklån. Udover Søren Kragh er NFC Danmark ledet af Svend Michael Hansen, som har erfaring med mobilmarkedet fra Scanbuy og netop er stoppet hos e-faktureringsfirmaet Tradeshift. Derudover er Søren Kragh i gang med at skaffe NFC-programmører. De er meget dyre, så planen er at tilbyde dem en ejerandel i firmaet, men det er endnu et uafklaret spørgsmål.

NFC Danmark har en plan om at tilbyde virksomheder, hvor NFC-betaling er oplagt, en gratis dankortterminal med NFC-egenskaber. Det kunne være Roskilde Festivallen, 7eleven eller McDonalds, som NFC Danmark kan samarbejde med, siger Søren Kragh.

Men hvis I alligevel skal sætte en dankortterminal op, hvorfor så ikke bare holde sig til dankort?

"Du har ret. Det overlapper hinanden. Jeg tror også, at det kommer til at foregå en langsom konvertering, ligesom der skete en langsom konvertering fra kontanter til dankort. Den store fordel er, at med en NFC-telefon, så holder du det hele et sted. Du har mulighed for at have forskellige kort i samme telefon, og du kan også have rabatkort i telefonen, så du slipper for at hive dem frem," siger Søren Kragh.

 

NFC-betalinger kan kobles sammen med mobile marketing

Det bliver desuden lettere at administrere bonusprogrammer og opfølgende henvendelser til en kunde, hvis betalingen foregår over en applikation på mobilen, siger Søren Kragh.

"Man kan også sætte det sammen med Foursquare og andre sociale tjenester til mobile marketing. Nogen kan lide det, andre kan ikke. Men uanset hvad, så er det den vej, tingene går," siger Søren Kragh.

Han forventer, at der i Danmark vil være 50.000 til 100.000 mobiler med NFC-chips, inden sommeren er ovre. Rygter siger, at også Apples kommende iPhones vil have NFC-egenskaber. Markedet bliver først for alvor stort om et år eller to, vurderer han.

"Til den tid vil der være hård konkurrence, men vi vil bare sikre os, at vi kommer først, at vi har teknologien og programmørerne," siger Søren Kragh.

"Det bliver meget spændende at se, hvad der sker med NFC, men jeg tror, at det kommer til at brage igennem, så det satser vi hele krudtet på," siger han.

NFC Danmark er endnu ikke oprettet som selskab, men Søren Kragh oplyser, at de har sendt selskaberne ind til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Hjemmesiden for selskabet, http://nfc.dk/NFC_DANMARK/Siden_er_under_opbygning.html">NFC.dk, er ligeledes endnu ikke oppe at køre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere