Artikel top billede

Hackere stjæler data fra 35 millioner brugere

De største sociale netværk i Sydkorea er angiveligt blevet hacket fra Kina.

Hackere har fået fat i navne, mailadresser, telefonnumre og andre oplysninger om mindst 35 millioner brugere hos de store sydkoreanske netportaler Cyworld og Nate. Det fortæller Korean Communications Commission, som også kan afsløre at hackernes ip-adresser er sporet til Kina, skriver BBC.

Den sydkoreanske regering og finansindustrien har i den seneste tid været ramt af en stribe angreb. Der er blandt andet stjålet data om 1,8 millioner kunder hos Hyundai Capital. Landets parlament, flere ministerier og hæren har også været målet for cyberangreb. Selv amerikanske væbnede styrker med base på den koreanske halvø er blevet angrebet af hackerne.

Nu er det altså Cyworld, der er blevet hacket. Her kan brugerne dele billeder og statusopdateringer med vennerne og skabe en avatar, der bor i en virtuel lejlighed. Hackerne er også trængt ind hos portalen Nate, hvor der blandt andet er adgang til elektronisk post.

Hvis informationen om de 35 millioner hackede konti er korrekt, så er der tale om et af de største dataindbrud nogensinde. I den nok største sag om datatyveri hidtil blev data om mere end 100 millioner Playstation Network-brugere stjålet tidligere i år hos Sony.

Sydkorea bliver ofte betegnet som verdens førende bredbåndsnation. Her er det helt almindeligt med 100 mbit-forbindelser og landets regering vil forsyne private hjem med gigabit-internet allerede til næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere