Artikel top billede

Internet-video rammer dvd-salget

Video-on-demand vil tredoble sin markedsandel i de kommende år, mens dvd-salget svinder ind, spår undersøgelse.

Markedet for at købe sig adgang til film og tv-serier via en digital boks eller direkte online - også kaldet video-on-demand - vil blive tredoblet i de kommende år. Det forudsiger analysefirmaet YouGov i en ny undersøgelse. I øjeblikket står video-on-demand for 8 pct. af det samlede forbrug af film- og tv-serier, anslås det - men det ventes at stige til 24 procent i 2013.

Der er allerede sket en fordobling fra 2010, hvor markedsandelen var på 4,5 pct., og til det indeværende år, hvor download og streaming af film og serier altså ventes at lande på 8 pct.

”Vi forudser, at der kommer en regulær ketchup-effekt, hvor video-on-demand vil stige væsentligt i forhold til de fysiske medier. Men det er imidlertid vanskeligt at sige præcist, hvornår gennembruddet sker,” siger seniorkonsulent Ida Alexandra Mykland fra YouGov.

Trods den stigende download af film ventes Blu-ray-salget at stige en smule i de kommende år, mens såvel leje af Blu-ray som salg og leje af dvd’er ventes at falde.

Det ser altså sort ud for dvd'en, men i øjeblikket er den gode gamle filmskive stadig nr. 1.

Blandt de 59 procent af danskerne, som inden for det seneste halve år har lejet eller købt en film eller tv-serie, er dvd’en klart det førende medie. Lidt over en tredjedel af danskerne i den gruppe (36 procent) lejer dvd, mens kun hver tiende lejer Blu-ray.

”Vores undersøgelse viser tydeligt, at dvd stadig er det førende medie til film- og tv-serier i Danmark. Men dvd’en bliver presset af både Blu-ray og video-on-demand,” siger Ida Alexandra Mykland.

Inden for det seneste halve år har seks ud af 10 danskere lejet eller købt film og tv-serier.

Den store ukendte faktor i regnestykket er omfanget af piratkopiering og konsekvenserne for salget af film. Blandt de 2.000 adspurgte i YouGov-undersøgelsen svarer hver syvende, at de i løbet af det seneste år har skaffet sig ulovlig adgang til film og tv-serier på nettet. Det er især mændene og de unge forbrugere, der forsøger sig som netpirater.

Piraterne sætter nemhed, udvalg og tilgængelighed på de tre første pladser, når de bliver spurgt om, hvorfor de henter film uden tilladelse. Men adspurgt om, hvad der skal til for at begrænse piratkopieringen, nævner 72 pct. prisen som den vigtigste faktor.

”Det er paradoksalt, at piraterne på den ene side ikke angiver pris som den væsentligste grund til, at de overtræder loven, mens de samtidig siger, at en sænkning af prisen ville være den bedste måde at begrænse pirateriet på. Dette kan skyldes, at forbrugerne generelt forventer lavere priser på download/streaming af film online,” siger Ida Alexandra Mykland.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere