Artikel top billede

Microsoft angriber Android

Microsoft bruger nu striden mellem Google og Oracle som et argument mod Android-telefoner.

Forleden blev Google sagsøgt af Oracle for patentkrænkelse i sin Java-implementering i Android. Oracle købte Sun Microsystems tidligere i år og fik dermed rettighederne til Java-patenterne. Striden mellem Google og Oracle vækker glæde hos Microsoft, som nu bruger sagen som et argument mod Android. Det skriver Redmond ChannelPartner.

”Det er interessant at Android bliver præsenteret som en gratis licensmodel. På det mest simple plan vil stridighederne om krænkelse af intellektuelle rettigheder helt sikkert forårsage omkostninger. Så er der nogle omkostninger forbundet med Android og dermed er det ikke gratis,” sagde Microsofts Tivanka Ellawala på Deutsche Bank Technology Conference i San Francisco.

Han mener altså, at de producenter som bruger Android på deres mobiltelefoner skal regne med at komme til at betale licensomkostninger, hvis Oracle vinder sagen om Java-patenterne.

Google har hyret mange tidligere Java-udviklere fra Sun – herunder også Google-chef Eric Schmidt, der stod i spidsen for Java-udviklingsholdet hos Sun – og Oracle mener altså, at Google bruger Java-relaterede teknologier uden den nødvendige licens.

I foråret indgik Microsoft et forlig med taiwanesiske HTC om patentkrænkelse i Android-telefoner. Dén aftale betyder at HTC skal betale licensafgifter for sine Android-telefoner til Microsoft. Men HTC kunne heller ikke tillade sig at føre en lang retssag mod Microsoft – HTC er den største producent af Windows Mobile telefoner.

Microsoft er selv på vej med sin nyeste Android-konkurrent, Windows Phone 7, der skulle komme på markedet i næste måned.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere