Artikel top billede

Nyt dansk fremstød for IPv6

Mange er stadig ikke klar til IPv6. Et nyt dansk initiativ skal sætte gang i udrulningen.

Flere danske internetfirmaer er gået sammen om hjemmesiden http://world-ipv6-day.dk, hvor man forsøger at samle støtte til World IPv6 Day den 8. juni. På denne dato vil flere af de store internet-firmaer som Facebook, Google, Yahoo og Akamai foruden den normale IPv4-protokol også aktivere IPv6 på deres tjenester (dual-stack).

"World IPv6 day giver os en mulighed for dels at teste hvordan en blanding af IPv6/IPv4 fungerer i stor skala, men det er også en unik mulighed for at få råbt op om at det altså er vigtigt at virksomhederne kommer i gang - hellere i dag end i morgen," siger Claus Pedersen, der har taget initiativ til den nye side.

Hans eget websted Feriebolig-Spanien er allerede klar til IPv6 – men det er kun få danske websteder, som er parat til den nye internet-protokol. Det haster ellers. I februar blev den sidste bunke adresseblokke under IPv4 delt ud. Det ventes at internet-udbydernes IPv4-adresser vil slippe op i løbet af et års tid.

"Vi har ikke brug for en business case, vi har brug for at være online, også i morgen. Der er blevet snakket alt for længe og handlet for lidt - nu er det på tide at vi allesammen tager skeen i den anden hånd og kommer i gang," siger Peter Larsen, der står bag GratisDNS.

En af de danske udbydere, der allerede er klar til at understøtte IPv6, er Nianet. Her tilbyder man både IPv6 og IPv4 adresser, så kunderne kan køre i et dual stack miljø.

"Den umiddelbare udfordring ligger i at kun en meget lille mængden af internettets indhold er tilgængeligt på IPv6, hvorfor der ikke er nogen motivation for at brugerne skal efterspørge IPv6. Hvis der skal mere gang i udbredelsen af IPv6, er det derfor nødvendigt at indholdsleverandørerne på internettet i stigende omfang begynder at udbyde deres tjenester på IPv6,” siger Morten Klank, der er direktør for forretningsudvikling hos Nianet.

På det nye site kan man finde links til websider med teknisk information om skiftet til IPv6 og artikler om IPv6-dagen. Man kan selv teste om man er klar til World IPv6 Day på denne side.

Nogle brugere kan risikere at opleve problemer den 8. juni – de vil muligvis opleve at det tager meget lang tid at komme ind på Facebook eller Google og i værste fald kan de slet ikke komme ind.

Det gælder blandt andet brugere med Mac OS X eller nogle bestemte Linux-versioner. Her er IPv6-understøttelsen mangelfuld og det kan skabe problemer når man forsøger at kommunikere over den nye protokol.

Dette dokument indeholder gode råd til, hvad man kan gøre for at løse problemerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere