Distributører: Kølendorf burde have trukket sig

Efter den store momskarrusel-sag er fronterne nu trukket op før et mæglingsmødet mellem Peer Kølendorf og IT-Branchens distributørudvalg i dag.

Det undrer flere medlemmer af IT-Branchens distributørudvalg, at Peer Kølendorf ikke selv har valgt at trække sig fra IT-Branchens bestyrelse.

»Det er åbenlyst uholdbart at Kølendorf sidder i ITB's bestyrelse, når hans datterselskab har været involveret i »Gul Feber«. Det er et grundlæggende problem, at Peer Kølendorf har haft et datterselskab med en økonomi, som kræver en høj grad af opmærksomhed. Hvis Kølendorf ikke har været klar over, hvad der er foregået, er der et eller andet galt, og så hører han slet ikke hjemme i IT-Branchens bestyrelse,« siger Bjørn Arildsen, direktør for Noblelink.

Han støttes af divisionsdirektør John E. Christensen, Lemvigh Müller Kommunikation.

»Min erfaring fra andre foreningssammenhænge er, at i den slags tilfælde trækker man sig - i hvert fald i en periode - hvis der er mistillid eller rejses tvivl om ens hæderlighed hos en del af medlemmerne.«

Det falder flere af distributionsudvalgets medlemmer for brystet at IT-Branchens direktør Jakob Lyngsø står frem i en artikel i Computerworld, hvor sagen bliver udlagt som en eksklusionssag. I den artikel citeres Lyngsøe for at sætte spørgsmålstegn ved om IT-Branchen kan dømme Kølendorf, »når ingen andre [underforstået domstolene] har kunnet.«

»Vi har aldrig talt om at Peer Kølendorf er dømt. Det vi har talt om er etik. Havde det været mit selskab, der var blevet involveret i en sag som »Gul Feber«, så havde jeg trukket mig fra IT-Branchens bestyrelse. Det har noget at gøre med vores omdømme,« lyder kommentaren fra Ole Eklund, der er formand for distributørudvalget under IT-Branchen.

Carsten Braunschweig, der er direktør for Tech Data er også skarp i sin reaktion:

»Jeg har ikke adgang til at bede om en eksklusion af Kølendorf eller andre. Vi har udelukkende henholdt os til de etiske retningslinier, som er vedtaget i Distributørudvalget, og som jeg forventer at også ITB står inde for,« siger Carsten Braunschweig.

Han støttes af Bjørn Arildsen fra Noblelink:

»Selv om Kølendorf ikke er dømt, er den adfærd, der har fundet sted i hans selskab uforenelig med, at han sidder i IT-Branchens bestyrelse.«

Da CRN konfronterer Jakob Lyngsø med Computerworld-artiklen bedyrer han, at han ikke kan genkende udlægningen i Computerworld, og siger at han kun har forsøgt at forklare journalisten, hvad sagen handlede om.

»Jeg har ikke snakket om eksklusion. Jeg er fuldstændig upolitisk. Jeg skal bare få tingene til at køre, så det virker rigtig og fair. Det er min eneste øvelse. Det er politikerne i IT-Branchen, der nu bestemmer hvad der skal ske,« lyder Lyngsøs kommentar til CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere