Artikel top billede

Her er Googles ny Chromebooks

Nu kommer de første bærbare computere med det webbaserede Chrome OS.

Den 15. juni kommer de første bærbare computere med Chrome OS på markedet. Det blev annonceret onsdag på Google I/O konferencen i San Francisco. De nye Chromebooks betegnes som en ny form for computer, der er specielt designet til dem, der kun bruger nettet og browseren.

En Chromebook booter op på kun 8 sekunder, har Wi-Fi og mulighed for 3G, og den bruger browseren som platform. Alle programmerne kører som webapplikationer. Batteriet holder mellem seks og otte timer.

De to første hardwarepartnere er Samsung og Acer. Begge kommer med deres første modeller den 15. juni. Samsung lancerer en model med 12,1-tommers display og Intel Atom processor. Den har indbygget webcam, to USB-porte og indstikplads til kort. Den skal koste 429 dollar.

Acers første model har en 11,6-tommers skærm, Atom-processor og er lidt lettere end Samsungs model (1,34 kilo i forhold til Samsungs 1,48 kilo). Prisen bliver 499 dollar.

Google vil tilbyde en særlig pakkeløsning til virksomheder og studerende, der kan leje en Chromebook for henholdsvis 28 og 20 dollar om måneden. Denne pakke indeholder også adgang til en webkonsol til administration af computerne, support og løbende opdateringer.

Google vil så udskifte computeren regelmæssigt med nyere modeller uden at brugeren skal betale ekstra.

De automatiske opdateringer til Chrome OS skal sørge for at computeren bliver hurtigere med tiden – i modsætning til Windows, der er kendt for at blive langsommere. Brugerens data bliver gemt i skyen og er så tilgængelige på alle netopkoblede enheder. Det skulle også give en meget høj sikkerhed – hvis man ellers stoler på skyen.

I forhold til prototypen CR-48, der blev vist for et år siden, er der sket en række forbedringer. Der er indbygget en ny forbedret trackpad og begge nye Chromebooks har en dual-core-processor. Adobe Flash kører også under ChromeOS nu.

De vigtigste applikationer er også tilgængelige offline: Google Mail, Google Docs og Google Calendar.

Google har frigivet alle API'er og satser på åben teknologi. Brugeren kan selv tilpasse og udskifte computerens kernel. Med software fra Citrix og Vmware skulle det også være muligt at køre normale applikationer på computerne.

Senere kommer en Chromebox, der kan tilsluttes til et større display.

De særlige Chromebook-abonnementer bliver i første omgang lanceret i seks lande, herunder USA, Tyskland, Frankrig og Storbritannien, og senere udvidet til flere lande. Danmark er ikke med i den første gruppe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere