Artikel top billede

Fire kerner til smartphones

Senere i år kommer den første smartphone-processor med fire kerner fra Nvidia.

I december kom den første smartphone baseret på Nvidias Tegra 2-platform, som blandt andet kan byde på en dual-core-processor. Tegra er et system-on-a-chip, som forener en ARM-CPU, GPU og hukommelses-controller på samme enhed.

Nu har Nvidia fremvist en roadmap, som viser at der allerede senere i år kommer en ny version – Tegra 3 – hvor der er hele fire kerner på chippen. Denne Cortex-A9 har en taktfrekvens op til 1,5 Ghz og en ydelse på 13.800 MIPS. Den grafiske ydelse skulle være tre gange hurtigere end forgængeren.

Nu kan man spørge, hvorfor man overhovedet skal bruge sådan et regnemonster i en smartphone eller en tavlecomputer. Nvidia fortæller, at den blandt andet kan bruges til afspilning af Blu-ray video, og den understøtter en maksimal opløsning på 1920 x 1200 billedpunkter i tavlecomputere eller 1.366 x 768 i smartphones.

Til foråret kommer også en 3D-version af Tegra 2, der beskrives som verdens første mobile 3D-processor.

Nu kunne man frygte at sådan et regnemonster sluger en masse energi og dermed tærer voldsomt på batteriet. Men Nvidia fortæller at Tegra understøtter en ULP (Ultra Low Power) modus, hvor strømforbruget skulle være sænket markant.

Der ser faktisk ud til, at den næste generation af tavlecomputere og smartphones får en markant højere billedopløsning. Der går rygter om, at iPad 2 får en opløsning på hele 2.048 x 1.536 pixels. Det er altså endnu mere end det, som den kommende Tegra 3 kan præstere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere