Artikel top billede

Readability raser mod Apple

Readability har leveret teknologi til Safari-browseren, men blev afvist i App Store.

I et åbent brev retter firmaet bag Readability nu en skarp kritik mod Apple. Readability er netop blevet afvist i Apple's App Store. Men ironien er, at Apple selv anvender den samme teknologi i sin Safari 5 browser.

Apple har nægtet at tage Readability med i App Store fordi programmet overtræder de nye abonnements-regler som blev præsenteret i sidste uge.

Det har fået Readability-udvikleren Richard Ziade på barrikaderne. I sit åbne brev til Apple anklager han firmaet for grådighed.

”Apps som vores repræsenterer kun en lille brøkdel af app-salget som igen udgør en lille brøkdel af jeres indtjening. En stor del af jeres succes med hardware-salg er opnået ved at kultivere et imponerende stort app-økosystem ... Det er en sund dynamik der er til begges fordel; apps som vores bliver eksponeret og I kan vise overfor verden hvordan disse apps tilfører værdi til jeres hardware,” skriver han.

I Safari 5 har Apple introduceret en ny funktion kaldet Safari Reader. Browseren viser et særligt Reader-symbol på alle sider, der indeholder en tekstartikel. Hvis man klikker på symbolet bliver artiklen fremhævet og dermed lettere at læse, mens resten af siden bliver nedtonet.

Funktionen bygger på den teknologi, som Arc90 har udviklet til deres applikation Readability – en såkaldt bookmarklet.

Forleden kunne Arc90 så lancere en betalingstjeneste baseret på samme teknologi, hvor indholdet bliver tilgængeligt offline på forskellige enheder som smartphones og tablet-computere. Brugerne skal betale et fast beløb per måned som de selv vælger – mindst fem dollar – og 70 pct. af disse penge går så til artikel-forfatterne, mens 30 pct. går til Arc90.

For at det kan fungere på iPhone eller iPad under iOS kræves en applikation, som sørger for at artiklerne kan læses offline. Det er denne Readability applikation, som Apple nu har afvist. Selskabet kræver nemlig, at den skal bruge Apples eget In-App-betalingssystem til at afregne abonnementer, hvor 30 pct. af prisen så går til Apple.

Richard Ziade erkender at Apple har retten til at diktere betingelserne i sin App Store.

”Det er jeres hardware og jeres kanal og I kan selv vælge den politik som I ønsker. Men hvis I forfølger denne kurs overfor enhver webtjeneste eller webapplikation som leverer enhver form for værdi uden for iOS vil det kun afskrække små firmaer som vores fra at investere i iOS apps,” skriver han.

Den eneste mulighed for at Readability kan slippe udenom App Store er at udvikle en ren web-applikation. Richard Ziade antyder da også, at man har tænkt sig at gøre netop dette.

Stifteren af den Readability-lignende tjeneste InstaPaper retter ligeledes en skarp kritik mod Apple i et indlæg på nettet.

Hos MacRumors er der nu spekulationer om, at Readability-afgørelsen gælder for alle programmer som falder ind under kategorien ”software-as-a-service”. Det kunne f.eks. også være det meget populære Dropbox. Mindst en udvikler har allerede meddelt, at han vil skrinlægge sine planer om at udvikle en iOS-app indtil der er klarhed om de nye regler.

Det ser dog ud til, at selveste Steve Jobs har afvist at de nye abonnements-regler gælder for software-as-a-service.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere