Artikel top billede

EU vil sænke roaming-taksterne igen

EU-Kommissionen vil gøre det billigere at ringe med mobiltelefonen i udlandet.

Nu er det snart ved at være ferietid og så starter debatten om roaming-taksterne traditionen tro igen. Ifølge New York Times vil EU-Kommissionen sænke den nuværende prisgrænse for roaming fra 39 til 24 cent i minuttet for udgående opkald fra den 1. juli 2014. I forvejen er roaming-taksterne blevet sænket markant i de seneste år.

For indkommende opkald skal den maksimale takst sænkes fra 15 til 10 cent. Prisen for SMS falder fra 10 til 8 cent.

Det gælder selvfølgelig kun, når man rejser inden for EU's grænser. I andre lande kan man fortsat risikere at skulle betale langt mere for roaming.

Der kommer også nye prisgrænser for dataroaming, hvor den typiske pris i dag ligger på 2,50 euro pr. MB.

Det er første gang, at der kommer et loft på forbrugerpriserne på dataroaming. Indtil nu har der kun været et loft på de priser, som teleselskaberne skal betale til hinanden. Her ligger prisen i gennemsnit på 50 cent per MB, men den pris som forbrugerne skal betale er altså fem gange højere.

EU-kommissær Neelie Kroos ønsker at den maksimale forbrugerpris skal sænkes til 90 cent den 1. juli 2012 og 70 cent den 1. juli 2013. Et år senere skal prisloftet yderligere sænkes til 50 cent.

Neelie Kroos har ofte kritiseret teleoperatørerne for at opkræve høje roaming-takster. Hendes plan skal fremlægges i Bruxelles den 22. juni, men den ventes først at blive godkendt i starten af næste år.

Der er også foreslået to strukturændringer, der også kan medføre lavere priser. Den første ændring betyder, at teleselskaber nu er forpligtet til at sælge roaming-ydelser til lave priser til de såkaldte Mobile Virtual Network Operators, som typisk er teleudbydere uden eget netværk.

EU-Kommissionen foreslår også, at europæiske telekunder skal have retten til at vælge hvilken roaming-udbyder de ønsker at benytte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere