Artikel top billede

"Vi går direkte efter manden. Det virker bedst," siger Thomas Grane, it-chef i Matas.

Stor butikskæde: Sådan finder vi de helt rigtige it-konsulenter

De store it-konsulenthuse gør billedet mudret, mens netværk og personlige referencer giver de bedste konsulenter. Hør hvordan det hænger sammen.

It-konsulenter: "Vi går efter manden, når vi hyrer it-konsulenter."

Så kort beskriver Thomas Grane, der er it-chef i kosmetikkæden Matas, den opgave.

Hans erfaring er, at det kan være tungt at danse med de store it-konsulenthuse. De mest værdifulde konsulenter hentes derfor via netværket eller nogen-der-kender-nogen.

"Til de længere og mere komplicerede opgaver har vi god erfaring med at finde folk, som enten bliver anbefalet eller som på anden vis har tilknytning til vores branche eller netværk," fortæller Thomas Grane.

"Hvis man skal have en konsulent, der 'bare' skal få to kasser til at snakke sammen, betyder det måske ikke så meget, hvem personen er, men i længere forløb er det uhyre vigtigt," vurderer han.

Hans erfaringer er blandt andet hentet fra et meget stort ERP-projekt, som Matas har implementeret over en periode på to et halvt år.

"Det er rasende svært at finde specialister indenfor forskellige områder. Samtidig skal de kunne fungere i et team, have de rigtige tekniske kvalifikationer og den forretningsmæssige forståelse," fortæller Thomas Grane.

Netværket styrer

Derfor ender opgaverne ofte hos konsulenter, som hentes ind via forretningsnetværket.

"Jeg bliver ugentligt kimet ned af konsulenthuse med masser af konsulenter i stalden. Selv om man kan læse CV'er og personbeskrivelser, er det bare ikke nok til at fortælle, om de kan levere den nødvendige kvalitet."

Matas har forsøgt at få en samlet konsulent-pakke, men uden den store succes.

"Vi forsøgte at få et konsulenthus til at stille med alle eksperterne til vores ERP-projekt, men der blev for langt mellem de helt skarpe hjerner. Vi måtte efterfølgende fyre en del af folkene og hente nye ind fra netværket," siger han.

"I dag bruger vi næsten altid netværket, når vi hyrer folk ind."

Teknisk forståelse er ikke nok

Thomas Grane peger desuden på, at der er langt mere end teknisk forståelse, som skal hives ud af konsulenterne.

"En god konsulent skal også forstå forretningen, have analytiske evner og et stort engagement, ellers er det rigtig svært at få udbytte af ham," siger han.

"Hvis man får en konsulent ind, der er teknisk dygtig, men ikke kender forretningsgangen, tager det alt for lang tid at få ham op i omdrejninger. Og det er alt for dyrt."

Derfor peger Thomas Grane på, at konsulenterne også får en tilknytning til brancherne, i Matas' tilfælde et hjørne af detailhandlen. Man kommer således til at kende hinanden, hvilket gør det svært for nye konsulenthuse at mase sig ind.

"Vi holder os til konsulenter, der har en lang og kendt historik. Det giver det bedste og mest fleksible resultat. Samtidig kan vi bruge dem til sparring."

Hos Matas har man en stor 'inhouse' it-styrke og de konsulenter, der tilknyttes, skal således kunne springe direkte med på vognen og bidrage med ekspertise.

Hvis man planlægger projekter uden egen it-styrke, kan et konsulenthus bedre komme til sin ret.

"Hvis det er hele forløbet, der skal køres af eksterne folk, er der givetvis nogle fordele ved at bruge konsulenthusene, hvor man hyrer en komplet maskine," siger Thomas Grane.

"Men vi går efter manden."

Læs også:
Konsulentbranchen er sat på økonomisk standby

Sådan får du fat i de gode it-konsulenter

De små it-konsulenter får det svært

It-konsulenter kan se frem til flere job

Denne type it-konsulenter er særligt eftertragtede




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere