Artikel top billede

Trods million-tilskud: Lovende dansk it-firma konkurs

Dansk it-iværksætter, som flere gange har modtaget store millionbeløb i støtte og er udråbt som en af de mest lovende teknologi-virksomheder i Europa, er gået konkurs.

Zoomio A/S er gået konkurs, og medarbejderne er sendt hjem med den besked, at de ikke får løn for august måned.

Konkursdekretet blev afsagt tirsdag, fortæller Sø- og Handelsretten. Det har indtil videre ikke været muligt at få kontakt til boets kurator.

Virksomheden, der blev stiftet af manden bag det herostratisk berømte IT Factory, it-veteranen Lars Munch Johansen, i begyndelsen af 2003, beskæftiger sig med e-marketing i forskellige afskygninger.

Selv beskriver firmaet sig som "en af de første virksomheder, der udviklede og implementerede løsninger inden for multi-channel e-mail-marketing (senere betegnet: Marketing Automation)".

Mest lovende i Europa

Zoomio, der flere gange tidligere har figureret på it-magasinet
Red Herrings liste over de mest lovende teknologi-virksomheder i Europa, har siden sin start i 2003 flere gange modtaget millioner af kroner i støtte.

I 2005 modtog Zoomio et tocifret millionbeløb fra ventureselskabet Vecata, der er ejet af familien, som tidligere ejede Dandy. Pengene skulle bruges til "at sætte skub i salget af software til e-mail- og SMS-marketing".

I 2007 stillede Via Venture Partners 37 millioner risikovillige kroner på højkant i it-marketingselskabet, som dengang havde Per John Jensen i spidsen som direktør. De mange penge var øremærket til af udvikle "forretningen internationalt".

Fra plus til konkurs

Herudover har stifterne og flere andre investorer skudt et ukendt antal millioner i Zoomio.

Computerworld har ringet til Zoomio for at få en kommentar til konkursen og for at blive klogere på, hvad der er gået galt for det kuldsejlede it-selskab.

Direktør Per John Jensen fratrådte sin lederstilling i begyndelsen af 2011 og er blevet erstattet af Kim Mortensen, som har en fortid hos konkurrenten Globase. Vi har flere gange forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kim Mortensen.

I 2010-regnskabet står følgende ejere registreret med mere end fem procent af aktiekapitalen: CHFY ApS, Vecata A/S og Via Venture Partners Fond I K/S. Førstnævnte, anpartsselskabet CHFY, holder til på den samme adresse i Charlottenlund, hvor også den nu forhenværende direktør, Per John Jensen, har til huse.

Resultatet før skat endte i 2010 på minus 13,3 millioner kroner, men underskuddet er fem millioner mindre end i 2009 og ifølge Computerworlds oplysninger, opnåede Zoomio et positivt driftsresultat i andet halvår af 2010. Vi forsøger i en opfølgende artikel at afdække, hvorfor den positive udvikling endte i en konkurs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere