Artikel top billede

Asus, Toshiba og Lenovo er blandt de pc-producenter, der allerede har præsenteret ultrabooks.

En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air

Apples slanke Macbook Air har hidtil domineret markedet for fuldfede computere i den absolut tynde og smukke ende. De nye ultrabooks vil forsøge at ændre det billede.

Læs også:

Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare

Apple truer Intel: Bliv bedre eller bliv fyret

En ny type produkter er på vej ud i butikkerne, hvor de med fordel vil kunne placeres side om side med Apple Macbook Air og kassesuccesen iPad.

De såkaldte ultrabooks rummer nemlig mange af de karakteristika, som også findes i de to produkter.

De første ultrabooks er allerede præsenteret - blandt andet af Acer, Lenovo, Asus og Toshiba - og senest tiltrak ultrabook-kategorien sig en del opmærksomhed på sidste uges IFA-messe.

Hvad er en Ultrabook?

De er kendetegnet ved at være fuldfede pc'er, der er klemt ned i et ultratyndt design og ved at indeholde energibesparende chips fra Intel. Harddisken er naturligvis udskiftet med en moderne SSD.


Asus' UX21 kan være klar i butikkerne allerede i denne måned.

For at en pc-producent må kalde noget en ultrabook, skal produktet ifølge Intel leve op til:

- Det skal være tynde og lette maskiner, der er maksimal 21 millimeter tykke og ofte endda markant tyndere.

- Opstartstiden er ultra-kort - helt ned til omkring syv sekunder. Det lader sig gøre ved hjælp af Intel Rapid Start Technology. ultrabook'en er som en tablet-pc i stand til at vågne på et øjeblik.

- Batteritiden er minimum fem timer, og nogle produkter vil kunne levere op til otte timer.

Skal udgøre 40 procent af pc'erne

Mens Apples Macbook Air koster fra 9.799 kroner i 13-tommer-udgaven, og Samsungs Series 9 er endnu dyrere, så er det meldt ud, at en Ultrabook skal koste maksimalt 1.000 dollars.

Det beløb kan dog ikke omregnes direkte til danske kroner, da pris-niveauet typisk er en del højere herhjemme end i USA. 

Intel tror imidlertid 100 procent på konceptet, og har således meldt klart ud, at det er målet, at 40 procent af de forbruger-bærbare, der sælges på verdensplan ved udgangen af 2012, skal være Ultrabooks.

For at sparke gang i markedet for sin Ultrabook har Intel stiftet en fond, der skal dele omkring halvanden milliard kroner ud til de virksomheder, der satser på den nye form for pc'er.

Mens den første generation af Ultrabooks vil være baseret på arkitekturen Sandy Bridge, kommer anden generation til at bygge de hurtigere og mere energieffektive Ivy Bridge-chip, der er klar i begyndelsen af 2012.

Allerede året efter venter Intel at være klar med produktlinjen Haswell, der kan sænke strømforbruget endnu mere.

Se Intel præsentere Ultrabook'en:

Læs også:
Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare

Apple truer Intel: Bliv bedre eller bliv fyret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere