Artikel top billede

It-virksomheden Rackspace har en hel kontoretage, der er udformet som et havemiljø. Foto: Morgan Lovell (Foto: Morgan Lovell)

Her er de fede kontorer til web-generationen

Du behøver ikke længere arbejde ved et kedeligt kontorbord. Ny teknologi giver mulighed for at lave nye fede arbejdspladser.

I dag er vi ikke længere tvunget til at arbejde fra et skrivebord i vores virksomhed.

Mobiltelefonen har erstattet fastnettelefonen, den ultralette bærbare har erstattet den tunge stationære computer, og trådløse net og lange batteritider giver os større mobilitet.

Derfor arbejder mange danskere ofte fra hjemmearbejdspladser, og når vi er hos firmaet, behøver vi ikke længere at være bundet til et fast skrivebord.

Farvel til dødssyge kontorlandskaber

Det betyder naturligvis, at vores fysiske arbejdsmiljø ændrer sig, og vi kan nu rydde de dødssyge kontorlandskaber, der alle ligner hinanden. I stedet har vi frit slag til at lave et fedt og anderledes kontormiljø.

Hos mange danske virksomheder er der de seneste år dukket flere og flere lounges og cafe-lignende områder op i kontormiljøet, der giver medarbejderne et alternativ til kontorbordet. Og du har måske allerede oplevet forandringerne i din egen virksomhed.

Den tendens har Technology Review, der udgives af det anerkendte amerikanske universitet MIT, sat fokus på.

Arbejd i en kunstig have

Technology Review viser blandt andet billeder fra it-virksomheden Rackspaces britiske hovedkvarter i Middlesex. Hovedkvarterets indretning er designet af indretningsfirmaet Morgan Lovell, der har hentet inspiration i vores barndomshjem.

Hver etage har sit eget tema, der er inspireret af et traditionelt familiehus. Stueetagen er indrettet med inspiration fra en garage, mens en anden etage efterligner et udendørs havemiljø med et veranda-lignende trægulv, hængekøjer og kunstgræs.

Men Technology Review har også kigget indenfor i en ny-renoveret bygning i Microsofts hovedkvarter i Redmond ved Seattle.

I stedet for at lave mange store mødelokaler har Microsoft udstyret bygningen med en række små mødelokaler, der minder om gammeldags togkupeer. Mødelokalerne har pladsbesparende skydedøre og har plads til maksimalt fem medarbejdere af gangen.

Virksomheden Steelcase har en anden løsning på, hvordan du kan lave små smarte møderum. Møderummene fra Steelcase kan placeres som små øer midt i fællesarealerne. Der er nærmest tale om et moderne bord-bænke-sæt, der er udstyret med skærme, der kan trækkes op bag ved siddepladserne, så du kan holde dine møder relativt uforstyrret.

Se alle billederne

Du kan se hele Technology Reviews billedgalleri på magasinets hjemmeside. Men PC World Business Center har også tidligere fortalt, hvordan ny teknologi og øget mobilitet kan forandre vores arbejdsliv.

Eksempelvis vinder såkaldte co-working spaces frem i øjeblikket. Det er moderne og mere uforpligtende kontorfællesskaber, der især er populære blandt små selvstændige og freelancere, der bruger det som alternativ til hjemmekontoret eller et fast skrivebord i et mere formelt kontorfællesskab.

Men du kan også tage skridtet fuldt ud og drive din danske virksomhed fra et helt andet land med et mildere klima - vejrmæssigt såvel som erhvervsmæssigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere