Artikel top billede

Jeopardy-supercomputer skal rådgive om medicin

Nu skal Jeopardy-supercomputeren bruges til at rådgive læger.

I februar stillede IBMs supercomputer Watson op til en dyst i Jeopardy på tv - og vandt overlegent. Nu har IBM underskrevet en kontrakt med forsikringsselskabet WellPoint om at bruge teknologien bag Watson til at stille diagnoser og foreslå behandlinger. Det skriver Wall Street Journal.

Det er første gang, at Watson-teknologien skal bruges kommercielt. WellPoint håber at teknologien kan optimere behandlingen og reducere omkostningerne. Den skal introduceres til næste år og skal i første omgang bruges af sygeplejersker og læger.

IBM hævder at Watson kan behandle 200 millioner tekstsider på mindre end tre sekunder. Den berømte supercomputer kan altså grave sig gennem den medicinske litteratur meget hurtigt og finde mulige behandlingsformer.

Hos IBM har man meget store forventninger til Jeopardy-supercomputeren. Big Blue mener at kunne generere en omsætning på mere end fem milliarder kroner om året med Watson-teknologien, der skal bruges til alt fra forskning til call centre.

Allerede i 1996 tabte skakstormesteren Garry Kasparov en duel med IBM-computeren Deep Blue. Det blev tolket som et symbolsk bevis på, at computeren kan lære at tænke. Men der kom til at gå yderligere 15 år, inden computeren fik held til at slå mennesket i et spil, der kræver paratviden.

ComON fortalte tilbage i 2009 om IBM's planer om at bygge en computer der kan besejre mennesket i Jeopardy. Her er udfordringen langt større end i skak, som i bund og grund blot er et matematisk problem.

Den 14. februar optrådte supercomputeren så på amerikansk tv i Jeopardy, hvor den vandt en præmiesum på lidt over fem mio. kr. Den nye IBM-maskine er i stand til at forstå spørgsmål formuleret i det almindelige menneskelige sprog og levere det korrekte svar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere