Artikel top billede

Sådan kan du lynhurtigt oversætte dine dokumenter

Du kan også oversætte tekster fra billedfiler. Se her hvor let det er at gøre med Google Docs.

Indrømmet. Googles oversættelser er langt fra perfekte.

Men de er forståelige, og tit har vi ikke brug for mere.

Og Google kan ikke blot hjælpe dig med at oversætte enkelte tekster. Du kan også få oversat kæmpe dokumenter lagret som pdf-filer og sågar billeder af tekst. 

Sidder du eksempelvis med en pdf-fil, der indeholder en manual på et sprog, som du ikke forstår, kan Google hjælpe dig at gøre teksten forståelig.

Google kan oversætte pdf-filen for dig på to måder. Du kan gå ind på translate.google.dk og klikke på linket "oversæt et dokument", som du finder lige under tekstboksen.

Men du kan også vælge at oversætte din fil ved hjælp af Google Docs. Fordelen ved at bruge Google Docs er, at du med det samme kan gemme det oversatte dokument som en ny pdf-fil eller i et andet format på din harddisk.

Desuden får du med Google Docs ikke bare den rå tekst, men får også grafik og illustrationer med i det oversatte dokument.

Sådan oversætter du med Google Docs

1. Det første du skal gøre er at logge ind med din Google-konto. Herefter skal du klikke på "upload"-knappen, vælge menupunktet "filer" og finde filen på din computer.

2. Du bliver nu mødt af et popup-vindue, hvor du skal sætte flueben i "Konverter tekst fra PDF- eller billedfiler til Google-dokumenter" og vælge, hvilket sprog dokumentet er skrevet på.

Du afslutter med at klikke på "start upload."

3. Efter nogle sekunder er din fil uploadet, og du kan nu åbne den i Google Docs. 

Er det en pdf-fil eller en billled-fil, som du har uploadet, vil du bemærke, at Google Docs først indsætter et billede af den oprindelige side, og herefter indsætter den rå tekst. Om man kan lide det, er en smagssag. Men når du skal til at oversætte den rå tekst, kan det være rart at have noget sammenligne med. Ikke mindst når vi ved, at Googles oversættelser ikke altid sidder lige i skabet. 

4. Nu er du klar til at oversætte dokumentet. Vælg menu-punktet "funktioner", klik på "oversæt dokument" og vælg, hvilket sprog du ønsker dokumentet oversat til.

5. Ønsker du at gemme dit netop oversatte dokument som en ny pdf, klikker du på menupunktet filer og vælger download som pdf. 

I dette eksempel har vi taget udgangspunkt i en pdf-fil, men du kan naturligvis også få oversat Word-filer, Excel-filer og en masse andre dokument-typer.  

Mest interessant er det måske, at Google Docs også kan omsætte billedfiler, der indeholder tekst, til en tekst, som du kan oversætte eller blot redigere i. 

Det vil sige, at du hurtigt kan tage et billede af en side i en bog, uploade den på Google Docs og bagefter kopiere tekststykket og eksempelvis sætte det ind på din hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere