Artikel top billede

Her kan du selv teste den ny Windows 8

Nysgerrig omkring hvad Windows 8 indeholder? Download test-versionen gratis fra Microsoft nu og prøv selv.

Kan ikke få nok af Windows 8? Download det nu

Los Angeles: Vi var rimeligt begejstrede for test-versionen af Windows 8, som vi fik lejlighed til at trykke løs på lidt før alle andre.

Men du skal selvfølgelig ikke stole udelukkende på os, specielt når du selv kan prøve Windows 8, længe før det kommer i handlen.

Det kan du, fordi Microsoft har gjort Windows 8 Developer Preview klar til download på adressen dev.windows.com i enten 32 bit eller 64 bit. Dog indtil videre kun til de traditionelle X86-processorer.

Inden du formaterer hele din maskine og læner dig tilbage med Windows 8 på skærmen, så er det dog værd at huske, at der er tale om et såkaldt Developer Preview.

Der er stadig et godt stykke vej endnu, inden det bare er tilnærmelsesvist en færdig version - og Microsoft nævner selv, at efter Developer Preview kommer beta, så den såkaldte release candidate (RC), derefter RTM-versionen til producenter som HP, Dell og Acer og til sidst den endelige version, du kan købe i butikkerne.

Det er derfor en god idé at installere Windows 8-udgaven på en selvstændig harddisk eller partition, hvis du har vigtige data på din computer.

Guf til udviklere

Er du udvikler, er Developer Preview særlig interessant, for med i pakken har Microsoft placeret udviklingsværktøjer, der lader dig programmerer apps til det nye Metro-interface.

For mens traditionelle desktop-programmer til Windows stadig kræver kendskab til C+, C#, VB eller HTML og javascript, så kan du med kendskab til blot HTML og lidt javascript komme i gang med udviklingen af app til Windows 8.

For at understrege hvor let det gør udviklingen, nævnte Microsofts Windows-chef, Steve Sinofsky, at samtlige apps, der er inkluderet i Windows 8 Developer Preview, er kodet af praktikanter over en 10 ugers periode i sommer.

Hent Windows 8 Developer Preview her

Læs også: Test: Sådan virker Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere