Artikel top billede

Ballmer: Microsoft skal udvikle meget mere

Microsoft har måske netop lanceret Windows 8, men ambitionerne for Windows-familien er langt større. Se hvordan Microsoft vil lokke udviklere og styre hardwaren.

Los Angeles: Mens Microsoft kan fejre over 500.000 downloadede udgaver af Windows 8 Deverloper Preview på under 24 timer, gik direktør Steve Ballmer på scenen i Los Angeles.

Han understregede, at Microsofts succes er tæt knyttet til Windows, men benyttede også lejligheden til at slå fast, at Windows er mere end Windows 8, men strækker sig fra telefonerne med Windows Phone til cloud-løsnigen Windows Azure.

Mest interessant var måske Ballmers understregning af hardware- og softwareudviklernes centrale rolle i Microsofts fremtid. For hvor Microsoft, måske med rette, er blevet beskyldt for at være mere salgs- end udviklingsdrevet, så har de sidste par år budt på et lidt famlende skifte tilbage mod den position som førende it-firma, Microsofts størrelse egentlig berettiger til.

Eller som Steve Ballmer sagde under sin keynote onsdag: "Vi vil have dem alle sammen, alle udviklerne: De 14-årige, de kæmpe firmaer, hardwareudviklerne, folk der koder lidt om aftenen efter arbejde og alle de andre, der koder."

Centralt i Microsofts strategi står ud over udviklerne også en mere offensiv satsning på hardware gennem både egenudvikling, som med Xbox/Kinect og gennem partnere som HTC, Samsung og Nokia på mobilområdet.

Ballmer benyttede desuden lejligheden til at slå fast at: "Vi vil arbejde meget tættere med hardware-udviklere for at skabe den fremtid, vi ønsker."

Det betyder, at Microsoft offensivt vil involvere sig for at sikre, at firmaets produkter giver brugerne den bedst mulige oplevelse. Det er ellers et område, hvor Apple har stået stærkt og næste uimodsagt. Netop fordi Apples ejerskab af både hardware og software har ladet dem forme nyskabende brugeroplevelser.

Ballmer slog derfor på, ligesom samtlige andre Microsoft-chefer på Build-scenen i Los Angeles, at muligheden for at køre Windows på en ARM-baseret maskine er central i strategien om at få Windows til at strække sig fra telefonen i lommen til det underjordiske datacenter et sted i Dublin. Og det på en måde, så både udviklere og it-afdelinger ikke skal kæmpe med utallige systemer, siloer og brugerflader.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere