Artikel top billede

Google dræber betalingskortet - her er Google Wallet

Nu kan amerikanerne betale med deres Android-telefon. Skal vi glæde os, til det bliver vores tur?

Det har været længe undervejs.

Men mandag aften dansk tid blev Googles digitale betalingsløsning, Google Wallet, langt om længe rullet ud til forbrugerne i USA.

Indtil videre kan du dog kun få glæde af Google Wallet, hvis du har et Mastercard fra den amerikanske bank Citi, et abonnement hos det amerikanske teleselskab Sprint og ejer den Google-udviklede Android-telefon Nexus S, der har en indbygget NFC-chip.

Butiksejere, der ønsker at modtage betalinger med Google Wallet, skal have installeret en af Mastercards Paypass-terminaler, der har indbygget en NFC-læser (Near Field Communication).

Kan bruges i 300.000 butikker

Det er der indtil videre 300.000 amerikanske butikker, der har. Heriblandt 7-Elevens butikker, McDonald's og de fleste taxaer i New York.

Den britiske avis The Guardian skriver dog, at du også vil kunne betale med Google Wallet hos blandt andet den britiske supermarkedskæde Tesco, Burger King i Storbritannien og alle andre butikker uden for USA, der har installeret en Paypass-terminal.

Uden for USA kan du dog ikke trække penge direkte på din konto, men skal i stedet selv tanke penge på din mobil ved at købe et forudbetalt betalingskort, som Google sælger.

Sådan virker det

Set fra et forbrugersynspunkt adskiller Google Wallet sig dog ikke væsentligt fra, når du betaler med dit betalingskort i dag. 

I stedet for at finde dit kort frem fra pungen og køre det gennem en betalingsterminal skal du nu blot finde din mobil i lommen og holde den op foran terminalen, hvor du indtaster en pinkode i en særlig Google Wallet-app. 

Hvis du ikke helt forstår, hvorfor det er smartere end at bruge et betalingskort, har Google lavet et reklamespot, der demonstrerer det. 

I reklamens hovedrolle har vi skuespilleren Jason Alexander, der er kendt som figuren George Constanza i tv-serien Seinfeld. 

Google satser dog også på at få integreret andre betalingskort som eksempelvis Visa og American Express i Google Wallet, og i fremtiden vil du også kunne bruge Wallet på andre Android-telefoner med indbygget NFC-chip. 

Men Google har også lovet, at de vil være parat til at rulle Google Wallet ud til konkurrenter som iPhone, BlackBerry og Windows-telefoner.

Her er de fede konkurrenter

Google er dog ikke de eneste på markedet for mobilbetalinger. Betaling med NFC-chip har gennem mange år været udbredt i Japan, og i øjeblikket nyder den amerikanske virksomhed Square, der er startet af Twitter-stifteren Jack Dorsey, stor opmærksomhed på det amerikanske marked. 

Med Square betaler du ikke med en NFC-chip, men i stedet kan butiksindehavere købe en kortlæser, der gør det muligt at tage mod betaling med et kort direkte på en iPhone, iPad og Android-telefon.

Square har dog også en app ved navn Square Card Case, der minder om Google Wallet, som gør det muligt for kunderne at betale direkte fra deres telefon.

I denne video kan du se, hvordan du betaler via Squares løsning.

Det er dog endnu uvist, hvornår Square kommer til Europa. Det er nok mere sandsynligt, at den svenske konkurrent til Square, iZettle, kommer til Danmark først.

IZettles løsning blev lanceret i Sverige i juni 2011 og er næsten identisk med Squares. Dog med den forskel, at iZettle aflæser betalingskort med chip, mens Square indtil videre kun skanner kortets magnetstribe. 

I denne reklame kan du se, hvordan iZettle virker:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere