Artikel top billede

Henry Tirri er ny CTO hos Nokia.

Her er Nokias ny teknologi-topchef

Den finske mobilkoncern har fundet afløseren for teknologi-topchef Rich Green, der gik på orlov i juni.

En ny mand indtager nu rollen som CTO - teknologidirektør - i Nokia.

Manden er dog langt fra ukendt i Nokia-regi.

Henry Tirri er navnet på den ny CTO, der tidligere har stået i spidsen for Nokias forskningsafdeling, Nokia Research Center.
 
Som CTO er Henry Tirri ansvarlig for at sikre, at innovation bliver omsat til salgbare produkter.
 
"I hans tid hos Nokia har Henry bidraget til Nokia med teknisk lederskab og udfordret os til at udforske fremadskuende teknologier. I hans nye rolle vil Henry få mulighed for at få større indflydelse og sætte kursen for Nokia i mobilindustrien," siger Nokia-topchef Stephen Elop i en pressemeddelelse om den nye CTO.
 
Henry Tirri afløser Richard Green - kendt som Rich Green - på posten som CTO. Faktisk har Henry Tirri siden juni udfyldt rollen som CTO, efter Richard Green forlod Nokia-koncernen.
 
Tog på orlov, men vendte aldrig tilbage
Richard Green tog 9. juni officielt på sygeorlov, men allerede dengang skrev det finske medie Helsingin Sanomat, at teknologidirektøren ikke ville vende tilbage.
 
Den finske avis berettede dengang, at Richard Green ønskede at fortsætte udviklingen af mobilplatformen MeeGo, der bliver installeret i Nokias kommende topmobil, N9.
 
Stephen Elop besluttede dog i februar at droppe MeeGo, inden den første og formentlig eneste Nokia-mobil med MeeGo havde set dagens lys.
 
I stedet pegede Stephen Elop på, at Nokia skal satse på Microsofts Windows Phone som platform i mobilerne.
 
Dermed tromlede Stephen Elop over Richard Greens visioner for Nokia-koncernen, og i juni førte det til Richard Greens afsked, trods han var blevet ansat året før.
 
Direktører forsvundet på stribe
Richard Green følger i fodsporerne på en række andre prominente folk, der har forladt Nokia. Den mest prominente fyring fandt sted for cirka et år siden, da topchefen Olli-Pekka Kallasvuo blev skiftet ud med Stephen Elop.
 
Samme måned smækkede Nokias øverste chef for smartphones Anssi Vanjoki med døren, fordi han følte sig forbigået i kampen om at blive koncernenchef.

Ved samme lejlighed meldte også bestyrelsesformand Jorma Ollila, at han ville trække sig i 2012.
 
Og måneden efter gik Ari Jaaksi, som stod i spidsen for Nokias satsning på den nye mobilplatform MeeGo.
 
De mange omvæltninger i topledelsen hænger sammen med den krise, der for alvor ramte Nokia-koncernen i 2010. Selskabet er ganske vist stadig verdens største producent af mobiltelefoner, men i smartphone markedet har Nokia mistet meget terræn, og Apple og Samsung sælger sågar flere smartphones end Nokia i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere