Artikel top billede

Du kan have fået malware fra MySQL.com

Har du besøgt MySQL.com, er det risiko for, at du er blevet inficeret. Databasen er blevet hacket i weekenden.

Computerworld News Service: Websitet for open source-databasen MySQL blev søndag hacket og brugt til at servere malware til de besøgende.

Sikkerhedsleverandøren, Armorize, bemærkede problemet søndag aften klokken 20 dansk tid. Hackere havde installeret JavaScript-kode, der smed en række forskellige kendte browserangreb mod de besøgende på sitet.

Besøgte man websitet med en forældet browser eller en ikke-opdateret version af Adobe Flash eller Java på sin Windows-pc, mens det var kompromitteret, kan man i stilhed være blevet inficeret med skadelig software.

Kort efter klokken 2 dansk tid natten til mandag var problemet løst, oplyser Wayne Huang, der er direktør for Armorize. Han regner med, at den skadelige kode var på sitet mindre end et døgn.

Huang fortæller, at angriberne brugte exploit-kittet Black Hole til at angribe sitets besøgende, men hans team har endnu ikke regnet ud, hvad den skadelige software, som angrebet installerede på ofrenes computere, er designet til at gøre.

Typisk installerer datakriminelle malware, der stjæler ofrenes kodeord, viser påtrængende reklamer for falsk sikkerhedssoftware eller som gør ofrenes computere del af et botnet, der kan lejes ud til andre.

Oracle, som bestyrer MySQL.com-projektet, undersøger stadig sagen og var mandag derfor stadig ikke klar til at give en kommentar.

Rodadgang på det sorte marked

Open source-websites med megen trafik såsom MySQL.com er blevet hårdt ramt de sidste få måneder. I løbet af de sidste par uger har Linux Foundation været nødt til at tage flere websites offline heriblandt Kernel.org og Linux.com, efter de blev kompromitteret. MySQL.com blev også angrebet tidligere på året.

Hackerne, der angreb MySQL.com i marts, offentliggjorde efter angrebet en liste over brugernavne og kodeord, og de data kan være blevet misbrugt til at bryde ind på sitet igen, vurderer Maxim Goncharov, der er senior trusselsanalytiker hos Trend Micro.

I russiske undergrundsfora har en hacker ved navn sourcec0de for nylig efterspurgt rodadgang til MySQL.coms servere, oplyser Goncharov. For det tilbød han 16.500 kroner.

Det vides ikke med sikkerhed, om det faktisk er sourcec0de, der nu har hacket MySQL.com, men han har dog offentligt screenshots, der tilsyneladende viser, at han har haft rodadgang til MySQL.com-servere, fortæller Goncharov i et blogindlæg.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere