IBM ude af kampen om digital signatur

IBM har trukket sig fra regeringens højt profilerede udbud af digital signatur. Der er ikke økonomi i det, mener IBM, som tager underleverandørerne CSC, Eurotrust, EDB Gruppen, Cap Gemini og Dafolo med i faldet.

For godt en måned siden var IBM blandt vinderne af Videnskabsministeriets projektkonkurrence om digitale signatur. Nu har IBM, der er den største IT-virksomhed i Danmark, overraskende trukket sig fra buddet.

- Vi vil ikke vinde projektkonkurrencen om den digitale signatur for enhver pris, og det har vist sig ikke at være en lønsom forretning, siger IBM?s kommunikationschef, Anders Lund Rendtorff, til Computerworld Online.

IBM stod i spidsen for et konsortium med CSC, Eurotrust, EDB Gruppen, Cap Gemini og Dafolo som underleverandører, og alle de firmaer er nu også ude af konkurrencen om at skulle levere den digitale signatur.

Hos de underleverandører, Computerworld Online har talt med, er der forståelse for IBM?s beslutning om at trække sig, selv om det foregår i netop den periode, hvor tilbudsgiverne skal aflevere og præsentere deres tilbud.

- Det er ærgerligt, men man kan ikke levere ting gratis, og vi har måttet acceptere IBM?s beregninger. Jeg tror også, det er kommet som en overraskelse for IBM selv, siger Birger Hauge, der hos Eurotrust er ansvarlig for digitale signaturer til det offentlige.

CSC trak sig også

Den samme melding kommer fra CSC, der af samme årsager som IBM trak sig fra projektkonkurrencen som selvstændig leverandør for i stedet at indtræde i IBM?s konsortium.

- Der er simpelthen ikke økonomi i det, siger Ingelise Bogason, der er administrerende direktør for CSC Danmark.

Hun har tidligere kritiseret projektkonkurrencer for at være for dyre for de deltagende tilbudsgivere. Efter at IBM har trukket sig, har CSC nu taget kontakt til de tilbageværende tilbudsgivere, som er TDC Internet og et konsortium bestående af PBS, KMD og DMdata.

- Vi har henvendt os til de to tilbageværende spillere i projektkonkurrencen, og de har taget positivt imod os. Vi vil stadig gerne være i stand til at tilbyde digitale signaturer til vores store kunder, og teknologien er ikke så vigtig. Vi er interesseret i systemintegration, siger Ingelise Bogason.

IBM satser stadigt på digitale signaturer

Hos IBM understreger Anders Lund Rendtorff, at IBM ikke har trukket sig fra markedet for digitale signaturer, men alene har trukket sig fra det konkrete projekt.

- Det har intet med formindsket fokus på digitale signaturer at gøre, for vi sælger fortsat digitale signaturer. I den konkrete sag har vi bare vurderet, at der ikke var økonomi i det, siger han.

Han lægger samtidig op til et samarbejde med de kommende leverandører af den offentlige digitale signatur:

- Vi har lagt invitationer ud til dem, der nu måtte vinde, og sagt, at vi gerne vil indlede et samarbejde. For vi står bag behovet for en hurtig og stor udbredelse af digitale signaturer, siger kommunikationschefen.

Chefkonsulent Palle H. Sørensen fra Videnskabsministeriet bekræfter, at IBM optræder flere steder i de tilbud, ministeriet har modtaget.

- De to tilbud, vi har modtaget, ser interessante ud. Nu må vi tage arbejdstøjet på og gå i gang med at kigge på tilbuddene. Vi regner stadig med at have en kontrakt på plads i slutningen af januar, siger Palle H. Sørensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere