Orange vil forhandle på skrømt

HK raser over Oranges fyringsplan, der afslører, at selskabet ikke vil føre reelle forhandlinger med medarbejderne omkring de kommende massefyringer, sådan som lovgivningen kræver.

Ifølge slagplanen for massefyringerne hos Orange Danmark har ledelsen allerede lagt sig fuldstændig fast på antallet af fyringer. Fratrædelsesgodtgørelserne skal også lægges fast, inden medarbejdernes repræsentanter bliver inviteret til forhandlingsbordet.

- Hvis ledelsen i Orange Danmark i forvejen lægger sig fast på, hvor mange der skal fyres, og hvor stor en kompensation der skal gives til de fyrede, er det ikke muligt at føre reelle forhandlinger. Så forhandles der på skrømt, og det er et klokkeklar brud på loven, siger faglig sekretær hos HK Service, Kim Bonde Nielsen.

Rammen allerede på plads

I planen for massefyringerne, som Computerworld Online er kommet i besiddelse af, står der, at ledelsen allerede i dag, fredag, skal have vedtaget rammerne for fyringsrunden. Inden udgangen af næste uge skal fratrædelsesgodtgørelsen endeligt vedtages, og først herefter planlægger Orange Danmark at begynde forhandlingerne med medarbejderrepræsentanterne.

Ifølge HK er det klare indikationer på, at Orange Danmark er længere fremme i processen, end loven tillader.

- Og hvis det reelt er tilfældet, så er der grundlag for en politianmeldelse, siger Kim Bonde Nielsen, der er fortørnet over, at en international virksomhed ikke vil respektere det danske fagretlige system.

- Vi har før set, at arbejdsgivere kommer til forhandlingsbordet uden et reelt ønske om at forhandle. Det så vi senest med Tiscali, og sådan ser det også ud med Orange. Men det går altså ikke på den måde at kortslutte den fagretlige process, og det skal vi have gjort selskabet klart, siger han.

Må ramme Orange på brand

Der er dog ikke så meget, HK kan få ud af at melde Orange til politiet.

- Det er ikke som i sager om konkurrenceforvridning, hvor der er strenge straffe for at planlægge ulovligheder. Men vi må ramme dem, hvor vi kan, og det er på deres navn og brand, siger Kim Bonde Nielsen.

Han forklarer, at det i mange andre europæiske lande er sværere at skille sig af med medarbejderne end i Danmark.

- Herhjemme er det forholdsvis let, men der er nogle helt klare spilleregler, der skal overholdes. Bliver de ikke det, kommer vi efter dem med alt, hvad vi har, oplyser Kim Bonde Nilsen.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar til fyringsprocessen fra Orange.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere