Orange fyrer modtagere af intern rapport

Flere medarbejdere hos Orange Danmark, der ved en fejl fik den interne rapport tilsendt, er blevet fyret på gråt papir. En mellemleder, der ikke har modtaget rapporten, fik en time til at pakke.

Annonce:
Annonce:
Flere ansatte i Orange Danmark er blevet fyret efter uforvarende at have modtaget en intern rapport, som lægger op til fyringsrunde i selskabet, selv om rapporten ikke var hemmeligstemplet.

Kilder i telebranchen, der ikke ønsker at stå frem, har overfor Computerworld Online punkt for punkt gennemgået hændelsesforløbet, da flere Orange-medarbejdere i sidste uge uforvarende fik fingre i en hemmelig rapport om massefyringer, som ved en fejl blev sendt ned gennem systemet.

Rapporten blev udarbejdet i samarbejde med ledelsen i Orange Sverige. Strategichefen i det svenske Orange-selskab, Andreas Birnik, sendte ved en fejl rapporten til en medarbejder i kundeservice, der tilfældigvis har samme navn som den person i topledelsen, den var tiltænkt.

Rapporten var ifølge kilderne hverken beskyttet af password eller krypteret, og der var ikke på nogen måde gjort opmærksom på, at indholdet var af fortrolig karakter. Kilderne oplyser, at det er klart brud på de sikkerhedsprocedurer for brug af e-mail, som Orange ellers håndhæver.

Den pågældende medarbejder videresender mailen til en kollega. Begge de to medarbejdere bliver fyret og får en time til at forlade kontoret.

Ud over de to vælger Orange også at fyre en mellemleder i den anden afdeling, der dog nægter at have modtaget rapporten.

Hans fagforbund, HK, har indledt en sag mod Orange for uberettiget fyring.

Hos Orange Danmark siger informationschef Linda Juul Nielsen, at de to medarbejdere, der oprindeligt modtog rapporten er blevet fyret for at videresende den og ikke for at modtage den. Hun er dog ikke klar over, om de pågældende kun har sendt rapporten til deres kolleger, eller om de er ansvarlige for også at sende den ud af huset.

Orange Danmark har ingen indflydelse på, om sagen får følger for Andreas Birnik, der ved en fejl sendte rapporten ned i systemet, for han er ansat hos Orange International.


Annonceindlæg fra

Bliv mere effektiv med Danmarks bedste mobile netværk fra Telenor

Telenors erhvervskunder får ikke blot to års gratis adgang til Microsoft fremragende Office 365-tjeneste - men kommer automatisk på Danmarks førende mobile datanetværk. Det demonstrerer omfattende målinger fra Teknologisk Institut sort på hvidt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
IT-JOB
Project Manager
Laerdal Copenhagen A/S

Se flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bravida Danmark A/S
Salg, installation og service inden for telefoni, netværk og kommunikationsanlæg.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

I dette white paper kan du læse om Software AG's unikke tilgang til Intelligent Business...

I dette white paper kan du læse om de centrale egenskaber ved intelligente forretningsprocesser,...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord