It-profilen: Salgsdirektør glemmer janteloven

Netsolutions salgsdirektør og partner Oktay Ilgöy har en fortid i Comwir, Dell og BFC Data. Han elsker fodbold. Allerhelst vil han være træner for Brøndby IF.

Hvad holder du mest og mindst af ved itbranchen?
Jeg holder mest af, at to dage aldrig er ens. I vores branche sker der noget nyt og uforudsigeligt hele tiden. Jeg elsker den dynamik og det samspil, der hersker mellem kunder, forhandlere og producenter. Jeg holder mindst af de såkaldte »pladespillere« i vores branche. Jeg møder ofte personer, som har en masse gode strategier, ideer og tanker, men som ikke formår at eksekvere. Uden eksekvering og handling der sker ingen udvikling.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
I alle mine år har jeg altid bestræbt mig på at leve op til forventningerne. Mit fokus har altid været at levere varen, samtidig med at jeg udviklede mig selv og mine medarbejdere. Det er jeg stolt over er lykkedes.

Og hvad er du mindst stolt af?
At jeg lider af arbejdsnarkomani og ofte »glemmer« alt andet.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jeg har været så heldig at have haft nogle superdygtige ledere, som har inspireret mig og lært mig en masse. Specielt tre personer har dog sat sit præg på den person, jeg er idag. Henrik Rudolf, som gav mig chancen, og fik mig ind i IT-branchen i 1990, mens jeg studerede. Han gav mig muligheden for at skabe min egen afdeling i BFC Data, hvilket jeg gjorde med stor succes. Jørn Nielson, som lærte mig at tro på mig selv og glemme, der er noget, der hedder Janteloven. Jørn formåede at skabe gejst og glæde, selv når det så sort og håbløst ud. Frank Mortensen, der for alvor gav skub til min lederkarriere og lederstil. Frank var gennem flere år både min øverste leder samt min mentor og støtte. Jeg kan takke Frank for at være så struktureret og disciplineret, som jeg er idag.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Professionel fodboldspiller i den tyrkiske storklub Galatasaray

Hvad laver du om ti år?
Medejer af en af Danmarks bedste og mest anerkendte it-forhandlere, NetSolutions.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Trænerposten i storklubben Brøndby IF

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Helt klart mangel på kvalificerede & dygtige medarbejdere: Folk, der kan rådgive og hjælpe kunderne med at vælge den rigtige løsning, i stedet for kun at fokusere på produkt/pris. Sælgere samt specialister skal i højere grad fokusere på langsigtede løsningssalg end at lukke kvartalet/året med »her og nu«-løsninger

Hvordan kobler du af?
Ser en god fodboldkamp på Brøndby Stadion- med hjemmeholdet som vinder.

C.V.
2008: NetSolutions, salgsdirektør og partner
2006: Comwir, salgschef
2005: Dell, salgschef
1990: BFC Data/WM-Data/Atea, salgschef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere