E-mail-kataloger inviterer til spam

E-mail-kataloger i stil med E-post Danmark fra TDC og Jubiis mailkatalog er åbne invitationer til spammere. Begge selskaber erkender, at deres mailkataloger kan bruges af spammere. TDC har forsøgt at sikre sig, mens Jubii ikke mener, at det nytter noget.

TDC?s E-post Danmark og Jubiis mailkatalog kan udnyttes af spammere. TDC har søgt at indrette kataloget, så det er svært at høste adresser fra det. Jubii har derimod valgt ikke at foretage sig noget, fordi portalen ikke mener, at det nytter noget.

Muligheden for, at spammere misbruger E-post Danmark, bekymrer TDC. Selskabet har derfor indrettet kataloget, sådan at der kun kan hentes et vist antal adresser hver dag fra det samme IP-nummer. Hvis en bruger forsøger at hente mere end 40 adresser fra det samme IP-nummer på den samme dag, bliver IP-nummeret spærret for adgang.

Samtidig er kataloget indrettet, sådan at resultaterne fremstår som et grafikelement. Dermed skulle det være sikret mod, at spammere kan sætte en robot til at høste mailadresser fra det.

Alligevel melder TDC om, at tilmeldingen til kataloget er stagneret i den seneste tid. Afdelingschef Per Rasmussen fra TDC Internet mener, at det kan skyldes, at brugerne frygter at deres e-mail vil blive udsat for spam.

Han siger dog samtidig at TDC ikke modtager særlig mange klager over spam.

- Vi oplever ikke spam som et stort problem for vores kunder. Vi sørger jo også for, at de værste spammere bliver sorteret fra, allerede inden deres e-mails når ud til modtageren, siger Per Rasmussen.

Han mener, at problemet med spam er større for de gratis mailsservices, der, efter hans mening, ikke gør nok ud af at beskytte brugernes mailadresser.

Ikke beskyttet

Hos Jubii, der driver mailkataloget Joe?s E-mail, har man valgt at gå i den anden retning. Herfra kan hentes lige så mange adresser, som man har lyst til. Samtidig fremstår adresserne som almindelige tekster, og det er derfor en smal sag at sætte en søgerobot til hente adresser fra kataloget.

- Vi tror ikke på, at en sikring i stil med den TDC laver, vil afhjælpe problemet, siger kommunikationsansvarlig hos Jubii, Rasmus G. Kristensen.

Han vurderer, at hvis en e-mail-adresse kan findes på nettet, er det blot et spørgsmål om tid, før ejeren modtager spam. Derfor vil Jubii ikke vil give brugerne en falsk tryghed ved at forsøge at ændre i mailkataloget.

- Det ville simpelthen være useriøst, hvis vi gik ud og sagde, at vi kunne sikre folk mod at modtage spam, for det kan vi ikke, siger Rasmus G. Kristensen.

Han opfordrer i stedet brugerne til at tænke sig om, inden de giver deres adresse videre eller offentliggør den på nettet.

- Man bør bruge et spamfilter og samtidig sørge for at have en ekstra mailadresse til mailinglister og andet, hvor der skal oplyses en mailadresse, siger Rasmus G. Kristensen.

Spammet alligevel

Selv om man ikke offentliggør sin mailadresse, er det ingen garanti for, at man ikke modtager spam.

Henrik Schultz er system arkitekt i Schultz Software. For nylig hjalp han et par venner med at få lavet en mailkonto og et internetabonnement hos Get2Net.

Henrik Schultz oprettede forinden en mailadresse til vennerne hos Get2net. Da han en måned senere gik ind og oprettede internetforbindelsen og brugte mailkontoen for første gang, fik han, ud over de sædvanlige velkomsthilsner, en spammail fra Rusland. Et kort stykke tid efter kom der endnu en spammail.

- Det forstår jeg simpelthen ikke. Adressen hos Get2Net havde indtil da ikke været i brug, og jeg er sikker på, at den ikke er blevet offentliggjort på nettet, siger han.

Han mener, at Get2Net må have lækket adressen, eller at nogen har hacket serveren med mailadresser. Det afviser Get2Net:

- Det er helt sikkert, at vi ikke har lækket adressen, og vi er heller ikke blevet hacket, siger serveransvarlig i Get2Net, Søren Mandrup Christophersen.

Han mener, at den pågældende spammer må have gættet sig frem til adressen. Han understreger, at Get2Net aldrig kunne finde på at videregive kundernes mailadresser til en tredjepart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere