Artikel top billede

IDC: Stort cloud-kendskab hos kunderne

En ny IDC-rapport viser at næsten halvdelen af de danske virksomheder allerede bruger eller tester cloud.

Næsten halvdelen af de danske virksomheder fortæller, at cloud allerede i dag har en betydning for dem. Det fremgår af IDC's undersøgelse af cloud computing i Danmark 2011, som bliver offentliggjort i dag. Blandt de 220 it-beslutningstagere, der indgår i undersøgelsen, svarer næsten 10 procent af cloud betyder meget for deres virksomhed – enten til forretningskritiske applikationer eller til commodity-software.

Yderligere næsten 40 procent af de adspurgte fortæller, at cloud bruges til enkelte applikationer eller i testmiljøer i deres virksomhed.

Hvis man går tre-fem år frem, så forventer 70 procent at cloud har en betydning for deres virksomhed – og næsten 40 procent tror, at cloud kommer til at betyde meget for dem.

Cisco har været med til at udforme spørgsmålene til undersøgelsen og her glæder man sig over, at mange danske virksomheder allerede har taget cloud til sig.

”De fordele ved cloud, som virksomhederne nævner i undersøgelsen, passer meget godt med de områder, som vi har valgt at satse på. Vi har et mål om at gøre det mere simpelt at bruge cloud. Jeg er også positivt overrasket over kendskaben til cloud hos de danske virksomheder,” siger Henrik Stær, der er teknisk chef i Cisco Danmark.

Det er 65 procent af de adspurgte, der har et godt eller begrænset kendskab til public cloud, mens lidt færre har kendskab til private cloud. Henrik Stær erkender dog, at der kan være forvirring omkring forskellen mellem de to typer. En private cloud bruges af en virksomhed til at tilbyde it-ydelser til sine egne medarbejdere og partnere.

Blandt de største fordele ved cloud nævner de adspurgte større grad af fleksibilitet, mulighed for løbende tilpasning og adgang til systemerne fra forskellige computere. Lavere totale omkostninger, hurtig levering af infrastruktur og synliggørelse af it-omkostningerne spiller også en stor rolle.

På listen over de største ulemper kommer tab af kontrol og datasikkerhed ind på de to første pladser – især når det gælder public cloud.

”Her er det vigtigt at at slå fast, at vi tager sikkerhed meget alvorligt. I en cloud-løsning har vi den samme sikkerhed på den virtuelle maskine som på en fysisk maskine. Jeg har hørt det sagt på en sikkerheds-konference, at 'cloud er dine data på en anden mands harddisk'. Så er det klart, at folk begynder at tænke på sikkerhed. Men vores budskab er altså, at sikkerhedsniveauet er det samme i vores cloud-løsninger,” siger Henrik Stær.

Blandt de andre ulemper nævnes lovgivningsmæssige barrierer, at det er vanskeligt at skifte tilbage, bekymring omkring driftssikkerhed og oppetider samt manglende integration og tilgængelighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere