Artikel top billede

Lønpakker tæt på bondefangeri

Finansrådgiveren Kim Valentin kritiserer udbydere som Willis, Atea og Flex Benefit for at snyde på vægten, når de sælger fleksible lønpakker.

De skattefinansierede bruttolønsordninger ender tit som en klam fidus for virksomheder og ansatte, som benytter sig af ordningen. Det siger finansrådgiveren Kim Valentin, direktør og partner i Finanshuset. Han beskylder forhandlere som Willis, Atea og Flexbenefit for at skjule de reelle udgifter og priser for kunderne.

»Der er simpelthen så mange, der skal have en bid af kagen, at det i flere tilfælde nærmer sig noget, der ligner bondefangeri,« siger Kim Valentin til Søndagsavisen.

De fleksible lønpakker gør det muligt for ansatte at finansiere op til 56 procent af udgiften til mobiltelefoner og pc’er via et skattefradrag. Ordningerne er blevet meget populære de seneste år – ikke mindst på kommunale arbejdspladser.

Men ifølge en undersøgelse, som Søndagsavisen har foretaget, tager udbyderne så høje priser, at det i mange tilfælde ville være billigere at købe sit it-udstyr direkte i almindelige detailbutikker som Elgiganten.

De høje priser hænger blandt andet sammen med at udbyderne også skal have dækket deres udgifter til brochurer, forsikringsordninger, administration, hot-line og levering. Alt sammen omkostninger, der bliver smidt oven i prisen.

»Det bør helt klart synliggøres, hvor stor del af kagen især formidlerne som Willis, Flexbenefit og Atea stikker i lommen. Det er svært at forstå, at de i nogle tilfælde kan anbefale noget, der giver underskud. Men problemet er jo, at de som rådgivere også er dem, der tjener penge. Så kan man jo ikke være sikker på, at de råd man får, er de rigtige. Efter min mening er det et værre cowboy-marked,« siger Kim Valentin.

Henrik Klem Lassen, direktør i Flexbenefit, mener, at kritikken generelt skyder over målet.

»Er rådgivningen skidt - og indeholder ordningen f.eks. meget billige computere - så er det ikke en god forretning. Især hvis du ikke betaler multimedieskat i forvejen,« siger Henrik Klem Lassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere