Rosenmeier forlader IT-Branchen i protest mod Comitel-direktør

Direktør i Rosenmeier Electronics, Jørn Rosenmeier, forlader IT-Branchen i protest mod Comitel-direktør Peer Kølendorfs plads i foreningens bestyrelse. De hårde domme i momskarruselsagen »Gul Feber« belaster Kølendorf, mener Rosenmeier.

Selv om direktør Peer Kølendorf hverken blev dømt eller tiltalt i forbindelse med momskarruselsagen »Gul Feber«, mener en række medlemmer af distributørudvalget under IT-Branchen, at han personligt er belastet af sagen, fordi hans tidligere selskab, Comitel International, har deltaget i karrusellerne.

De kritiske medlemmer af distributørudvalget mener derfor, at Peer Kølendorf ikke længere kan repræsentere dem i IT-Branchens bestyrelse. Distributørudvalgets mistillid til Kølendorf har i længere tid været drøftet internt i IT-Branchen, og sagen spidsede for alvor til i løbet af november.

Direktør Jørn Rosenmeier har nu mistet tålmodigheden med IT-Branchen og melder Rosenemeier Electronics ud af IT-Branchen og distributørudvalget.

Han peger i sin begrundelse på, at Peer Kølendorf og Comitel ikke ville kunne blive medlem af distributørudvalget ifølge de etiske retningslinier, som udvalget har vedtaget. Derfor anser han det som et stort problem, at Kølendorf fortsat sidder i bestyrelsen for udvalgets moderorganisation, IT-Branchen.

»Jeg kan ikke leve med, at det arbejde, der er gjort for at fremme distributørudvalget anseelse gennem etiske retningslinjer, har mistet en stor del af sin værdi. Det er ikke foreneligt med, at Peer Kølendorf sidder i bestyrelsen for den forening, der skal påvirke skatteministeren, når det gælder regler mod momskarruseller. Det tager bestyrelsen i IT-Branchen ikke alvorligt nok. Derfor melder jeg mig nu ud,« siger Jørn Rosenmeier til CRN.

Han understreger at kritikken ikke retter sig mod distributørudvalget, men alene mod IT-Branchen.

Jørn Rosenmeier er ikke alene i sin kritik. Også nordisk direktør for Actebis, Torben Qvist er meget kritisk overfor ITB's nøleri.

»Jeg har fuld forståelse for Rosenmeiers reaktion. Formanden for distributørudvalget har gjort IT-Branchen opmærksom på problemet, og der er stor undren i udvalget over, at der endnu ikke har været en reaktion,« siger Torben Qvist.

Han forventer nu en klar reaktion fra IT-Branchens bestyrelse.

»Jeg kan bestemt ikke afvise at Actebis også vil melde sig ud af IT-Branchen. Bolden ligger helt klart hos hovedbestyrelsen nu,« siger Torben Qvist.

Formanden for distributørudvalget, Ole Eklund bekræfter, at der kører en dialog mellem udvalget og IT-Branchen.

»Jørn mener, at IT-Branchen bør markere sig hårdere lige nu. Vi kører en meningsudveksling internt. Min holdning er, at jeg indtil da følger de spilleregler, der foreligger,« siger Ole Eklund til CRN.

Formanden for IT-Branchen KMD-direktør, Lars Monrad-Gylling, bekræfter, at han har kendt til sagen et par måneder. Han mener dog, at der en proces i gang, hvor der skulle være holdt et møde mellem Kølendorf og Jørn Rosenmeier.

»Det møde er ikke holdt endnu. Derfor synes jeg det er ærgerligt, at Rosenmeier har valgt at melde sig ud i utide,« siger Lars Monrad-Gylling.

Jørn Rosenmeier, siger at han allerede gjorde opmærksom på sagen i forbindelse med ITB's generalforsamling i marts i fjor. Derfor ser han ikke noget formål med at holde et møde med Peer Kølendorf her nu næsten et år senere.

»Kølendorf kunne jo have valgt at løse dette problem i mindelighed ved at trække sig fra bestyrelsen. Det har han jo ikke ønsket,« siger Jørn Rosenmeier.

Stridens midtpunkt - Peer Kølendorf selv - har ikke ønsket at blive interviewet om sagen. Men i en mail til redaktionen skriver han blandt andet:

»Jeg er inviteret til at informere om sagen i ITB. Jeg forstår (...), at Rosenmeier ikke vil høre om det og melder sig ud af ITB. Det fortæller vist mere om Rosenmeier end om nogen andre. Jeg er ikke bekendt med, at andre end Rosenmeier er kritisk over for mig. At han er det, er der intet nyt i. Jeg er naturligvis optaget af, hvad ITB mener. Og noterer endnu engang, at Rosenmeier ikke vil vide noget. Kun mene noget. Det er hans personlige valg,« hedder det blandt andet i mailen fra Peer Kølendorf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere