TDC skal levere digital signatur

Det bliver TDC, der skal levere den digitale signatur til danskerne. Dermed fravælger Videnskabsminister Helge Sander (V) den netbank-baserede løsning, som ellers har været IT-branchens favorit. TDC styrker nu sin position markant.

Annonce:
Annonce:
Det bliver TDC, der skal levere den digitale signatur til borgere, myndigheder og erhvervsliv i Danmark.

Det har Videnskabsministeriet besluttet efter lang betænkningstid og mere end uges granskning af juridiske detaljer i ordren, der har stor betydning for udbredelsen af den digitale forvaltning herhjemme.

Der har været kamp til stregen om ordren, der har en værdi på omkring 50 millioner kroner. De bydende parter har nemlig været klar over, at vinderen vil få en hovedrolle i den fremtidige digitale infrastruktur i Danmark.

KMD ude i kulden
Videnskabsministeriet har med sit valg af TDC helt fravalgt den eneste anden finaledeltager - et konsortium bestående af KMD, PBS og DMdata, der ejes af A.P. Møller, Danske Bank og WM-data.

Konsortiet har ellers været brancheforeningers og erhvervslivets klare favorit med sin netbank-baserede løsning, som ville kunne sikre en hurtigt udbredelse til de omkring 1,5 millioner danskere, der i dag anvender netbank.

Netop den hurtige udbredelse har været et vigtigt parameter for Videnskabsminister Helge Sander (V), der dog har tiltro til, at TDC-løsningen vil kunne spredes hurtigt ud til danskerne.

Computerworld Online erfarer, der på et tidspunkt blev arbejdet med en løsning, der indebar dele fra såvel TDC som konsortiet. Denne model blev dog senere droppet.

- Det har været en yderst vanskelig beslutning, men vi er nået frem til, at TDCs løsning bedst tilgodeser borgernes, myndighedernes og de private virksomheders behov for digitale signaturer, siger Helge Sander.

En milepæl
Den digitale signatur er et af milepælene i indførelsen af den digitale forvaltning.

Signaturen vil betyde, at borgere og virksomheder kan underskrive dokumenter digitalt via for eksempel internet.

IBM var oprindeligt også med i opløbet med et konsortium med CSC, Eurotrust, EDB Gruppen, Cap Gemini og Dafolo som underleverandører. Dette konsortium trak sig dog sidste år, fordi det ikke mente, at den digitale signatur kunne blive en lønsom forretning.Annonceindlæg fra

Gør medarbejderne mere produktive med verdens bedste Office

Som erhvervsabonnement hos Telenor får din virksomhed gratis adgang til Microsofts topprofessionelle og cloudbaserede Office 365 i to år - samt alle fordelene af Telenors tætte partnerskab med en af Danmarks mest kvalificerede Office 365-specialister. Det giver alsidighed og tidsbesparende fleksibilitet i en grad, som tidligere har været forbeholdt de allerstørste virksomheder.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
IT-JOBAndroid Developer
Jobindex A/S


Se flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Schantz Data A/S
Kernesystemer til pensionssektoren og internetbaserede løsninger til forsikringssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om udfordringerne og processen frem imod en bedre...

I dette white paper kan du læse om strategidelen i porteføljestyringen - det vil sige, hvordan du...

I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord