IT-signatur en guldgrube for TDC Mobil

TDC har fået styrket sin position på telemarkedet markant med udnævnelsen til leverandør af digitale signatur til det offentlige. Signaturen er nemlig afgørende for fremtidens mobiludvikling. Indtil videre er det virksomhederne, der skal betale gildet.

Udnævnelsen af TDC til leverandøren af den digitale signatur til danskerne vil forgylde selskabet med trecifrede millionindtægter inden for en kort årrække og styrke selskabets position på det danske mobilmarked markant.

Med udnævnelsen har TDC nemlig sikret sig retten over et produkt, der inden for kort tid vil få afgørende betydning for konkurrencen mellem mobilselskaberne.

Det mener teleanalytikeren John Strand, Strand Consult.

- Den digitale signatur er blandt de absolut allervigtigste produkter for mobiloperatørerne at få fat i netop nu, siger han.

Signatur er nøglen
Det skyldes, at den digitale signatur ifølge John Strand er nøglen, der kan opkvalificere mobiltelefonen til at blive en brugerterminal med betalingskort, kørekort, sygesikringsbevis og mange andre funktioner.

Langt de fleste mobiltelefoner understøtter i dag systemet, der allerede er i anvendelse i blandt andet Singapore.

Ifølge aftalen med Videnskabsministeriet er den digitale signatur gratis at anskaffe for danskerne. Til gengæld skal virksomheder, der vil anvende signaturen for at give adgang til deres digitale tjenester, betale omkring fire kroner årligt per tilsluttet bruger.

Slår mobiltelefonen igennem som den samlende terminal for både betalinger og identifikation over for det offentlige, skal konkurrenter som Sonofon, Telia og Orange betale omkring fire kroner per bruger per år til TDC i de kommende fire år.

- Det vil sætte TDC i en meget stærk position. Alle konkurrenterne vil jo blive selskabets kunder, siger John Strand.

Virksomheder betaler gildet
Det vil under alle omstændigheder blive tilfældet for de danske virksomheder, der vil gøre brug af digital signatur, når kunder skal kommunikere elektronisk.

TDC og regeringen forventer, at 1,3 millioner danskere vil anvende den digitale signatur om fire år.

Hver signatur-bærer kommer til at benytte signaturen i en række sammenhænge - indkøb, telefoni, regninger og andre ting. Og hvert virksomhed skal betale TDC for brugen. Hver signatur-bærer vil dermed genere betaling til TDC flere gange.

- Det er en genial løsning for TDC. Hvis jeg var Henning Dyremose, ville jeg grine højt hele vejen ned til banken, siger John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere