CBB-ejer risikerer selvmål

En af teleselskabet CBB Mobils ejere, teledirektøren Peer Kølendorf, risikerer at score selvmål, når CBB Mobil fra på mandag tilbyder at bryde konkurrenternes SIM-låse.

Det kan blive en bombe under det danske marked for mobiltelefoner, hvis discountselskabet CBB Mobil får succes med at knække SIM-låsene på konkurrenternes mobiltelefoner.

Med en ny kampagne vil selskabet køre rundt i landet og tilbyde kunder hos andre teleselskaber at befri deres mobiltelefoner for de såkaldte SIM-låse, så telefonerne kommer til at virke med CBB Mobils egne SIM-kort.

Får CBB Mobil succes med aktionen, vil de store teleselskaber ikke længere yde tilskud til mobiltelefoner.

Det vurderer teleanalytikeren John Stand, Strand Consult, som også mener, at initiativet kan falde tilbage på en af hovedaktionærerne i CBB Mobil, Peer Kølendorf.

Han er direktør for selskabet Comitel, der distribuerer mobiltelefoner for producenter som Nokia, Sony Ericsson, Motorola og Siemens.

På kundelisten findes alle de store teleselskaber herhjemme.

Mere frit marked

- Hvis jeg sad i Peer Kølendorfs stol, ville jeg være bange for, at CBB Mobils kampagne ville ramme min egen forretning. Både teleselskaberne og producenterne bliver sure over sådan noget, siger John Strand.

Han påpeger, at salget af mobiltelefoner tidligere er faldet med 30 procent fra den ene dag til den anden, når teleselskaberne stoppede med at yde tilskud.

Peer Kølendorf selv har ingen skrupler over CBB Mobils kampagne.

- Den kommer ikke til at skade os. Den kommer højest til at gøre markedet mere frit, hvis teleselskaberne ikke længere giver tilskud til mobiltelefoner, siger han.

Han henviser til det svenske marked, hvor teleselskabernes tilskud ikke hænger sammen med mobiltelefonen, men gives til forhandleren for hvert solgt abonnement.

- Så kan forhandleren selv vælge, hvad han vil bruge tilskuddet til, og konkurrencen betyder, at han ofte er nødt til at sænke prisen på mobiltelefoner, så forbrugerne stadig kan få et godt tilbud på telefoner, siger Peer Kølendorf.

Ødelægger sit ry

John Strand afviser den svenske model, som i praksis betyder, at teleselskaberne ikke kan udøve nogen terminal-strategi. De kan med andre ord ikke holde styr på, hvilke telefoner der gives rabat på.

- Og det er teleselskaberne herhjemme lige begyndt at lære noget om. De har fundet ud af, at hvis de giver tilskud til de dyre telefoner, så bruger kunderne dem også mere, og selskaberne får flere penge i kassen, siger teleanalytikeren.

Han mener, at CBB Mobil, og dermed og Peer Kølendorfs Comitel, ødelægger sit ry i branchen ved at gå ud og bryde konkurrenternes SIM-låse.

Onsdag oplyste to af de vigtigste forhandlere af CBB Mobils startpakker, Dansk Supermarked og FDB, at de på grund af SIM-lås-aktionen nu vil tage deres samarbejde med discount-teleselskabet op til revision.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere