Artikel top billede

GS Scandinavia: Logitech bevæger sig væk fra forhandlerne

GS Scandinavia er ikke enige i, at Logitech kommer tættere på forhandlerne ved at afbryde samarbejdet med distributøren.

»Efter at jeg er kommet mig over det, er jeg ikke ret ked af det, tværtimod.«

Sådan lyder ordene fra GS Scandinavias direktør Freddy Gyldenvang i kølvandet på Logitechs beslutning om at droppe samarbejdet med nichedistributøren.

Han har svært ved at se logikken i Logitechs beslutning om at afbryde samarbejdet med den begrundelse, at producenten ønsker at komme tættere på forhandlerne.

»Nu vælger Logitech kun at satse på broadlinere, der har fokus på at flytte kasser og ikke på know-how, som vi har. Jeg kan faktisk kun trække lidt på smilebåndet af det, for vi er specialiserede i små og mellemstore forhandlere, og det er der ikke så mange andre, der er,« siger Freddy Gyldenvang og hævder, at det ophørte samarbejde er et udtryk for Logitechs internationale strategi, hvor producenten i stigende grad er blevet topstyret.

»Logitech ønsker kun distributører, der dækker hele norden, og de har efter sigende opsagt flere distributører på nordisk plan,« hævder han.

Logitech meddelte beslutningen i september, og GS Scandinavia har derfor haft tid til at kigge sig om efter nye leverandører, selv om Freddy Gyldenvang ikke lægger skjul på, at Logitechs timing ikke har været optimal.

»Jeg havde gerne set, at det var sket over sommeren, for der er rigeligt at lave i december måned i forvejen. Men heldigvis er vi ved at have en ny, stor aftale på plads med en anden leverandør, så Logitech bliver ikke et stort tab,« siger Gyldenvang og tilføjer, at det efterhånden er begrænset, hvad distributører og forhandlere kan tjene på Logitech.

»Avancerne på Logitech-produkter er forsvindende små,« bedyrer han. Han ønsker ikke at gå nærmere i detaljer med fortjenesten på Logitech-produkter. 

GS Scandinavias regnskabet for 09/10 viser et overskud på 172.000 kroner, som skal ses i forhold til et underskud på en halv million kroner sidste år.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere