Matthiesen stod bag megasvindel med mobiler

Interpol-efterlysning gav endelig pote: Martin Matthiesen, der er bagmand i den såkaldte gul feber-sag, er anholdt i Bangkok efter to år på flugt.

Siden han i al hast forlod Danmark i 2004 med en skattegæld på 30 millioner kroner, har Martin Matthiesen ofte måtte se sig over skulderen.

Først Skat og siden bagmandspolitiet har jagtet ham for omfattende momssvindel med CPU’er og mobiltelefoner.

En efterlysning via Interpol har givet pote: Nu er Martin Matthiesen anholdt i Bangkok, skriver Ekstrabladet, der citerer avisen Bangkok Post.

CRN har i en lang række artikler afdækket, hvordan Martin Matthiesens selskab Solid Trading blev brugt i såkaldte momskarruseller.

Når karrusellerne snurrede, blev der sendte kæmpestore varepartier rundt mellem en række selskaber, som alle var styret af samme bagmænd. Varene var typisk mobiltelefoner og CPU’er samt andre letomsættelige produkter med høj værdi og lille størrelse.Ved at lade et af selskaberne gå konkurs på et bestemt tidspunkt kunne bagmændende stikke et millionbeløb i lommen. Pengene var momsgæld, som det konkursramte selskab ikke nåede at betale til skat inden den nøje timede lukning.

Sidste år fik syv deltagere i momskarruseller, som Martin Matthiesen ifølge politiet var med-bagmand for, strenge fængselsstraffe på op til seks år for svindlen, som drænede den danske statskasse for i alt 184 millioner kroner.

En af de dømt momssvindlere var den tidligere direktør for Comitel Internationational, der ejedes af it-kendissen Peer Kølendorf.

Mens sagen blev oprullet i først byretten og siden Landsretten, var Martin Matthiesen imidlertid over alle bjerge.

Takket være de mange handler med mobiler og pc-komponenter havde han kunnet leve i sus og dus, efter at hans danske firma gik konkurs i 2004. Da forfatteren til denne artikel talte med ham året efter krakket, boede Martin Matthiesen i millionær-ghettoen Monaco i Sydfrankrig og ejede kostbare luksusbiler.

Han flyttede nogle år senere til Dubai, og igen videre til Fjernøsten, men blev i 2007 efterlyst gennem Interpol. Ifølge CRNs kilder skulle han angiveligt have fået foretaget plastic-operationer for at forhindre genkendelse. Den operation må nu siges at være mislykket.

Momskarrusel-svinden har alt i alt kostet Danmark over en milliard kroner, vurderede Skat tilbage i 2005. Siden da har diverse regelændringer gjort det sværere at svindle med karrusellerne, som stort set ikke længere snurrer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere