Kølendorf håner distributører

Få dage efter at striden om Comitel-direktør Peer Kølendorf plads i IT-Branchens hovedbestyrelse blev endeligt bilagt, ripper sagens hovedperson nu igen op i sagen ved at beskylde sine kritikere for brødnid.

Den kontroversielle direktør for brokervirksomheden Comitel, Peer Kølendorf, langer hårdt ud efter sine kritikere i IT-Branchens distributørudvalg. I et interview med Computerworld antyder Kølendorf kraftigt, at de seneste måneders kritik fra distributørerne snarere handler om kritikernes brødnid end bekymring for etikken i it-branchen.

Kølendorf mener ifølge Computerworld, at de opstramninger af de etiske guidelines, som ITB vil gennemføre i forlængelse af distributørernes kritik, ikke har noget at gøre med Comitel-sagen, men blot handler om, at reglerne er »gamle og utidssvarende og trænger til at blive set efter i sømmene«.

Kølendorf peger også på, at medlemmerne af ITB's distributørudvalg rent principielt er imod parallelimport og salg af uoriginale ting. Dermed beskylder Kølendorf indirekte sine kritikere for at bruge en etisk diskussion til at skade ham rent forretningsmæssigt.

Distributørudvalgets formand Ole Eklund forstår ikke Kølendorfs udtalelser.

»Det er helt hen i vejret, og det har jeg også fortalt Peer Kølendorf flere gange. Det er helt skudt forbi. Vi har ønsket at rejse en principiel diskussion om momskarruseller, og det har ikke noget at gøre med parallelimport. Det er velkendt, at dele af brokerområdet er fokuseret på handel med mobiltelefoner og særlige it-komponenter, hvor der ikke er tale om et reelt marked,« siger Ole Eklund.

Han erklærer sig samtidig tilfreds med, at diskussionerne i ITB har ført til en klarere holdning til de mere anløbne dele af it-branchen.

»Jeg gider snart ikke tale mere om Peer Kølendorf. Nu ved vi, hvor ITB står i den etiske diskussion, og det er jeg tilfreds med, at vi har fået fastslået,« siger Ole Eklund.

Distributørudvalget under ITB har siden efteråret været stærkt utilfreds med Peer Kølendorfs plads i ITB's hovedbestyrelse. Kritikerne mener, at Kølendorfs i kraft af sin fortid som ejer af brokerselskabet Comitel International ikke bør sidde i hovedbestyrelsen.

Den tidligere direktør i Comitel International, Klaus Hansen, blev i slutningen af 2007 dømt for karruselhandel i den såkaldte »Gul Feber«-sag. Dommen faldt på baggrund af en omfattende svindel med 140 momsmillioner. Svindelen foregik i en periode, hvor Peer Kølendorf var ejer af Comitel International. Peer Kølendorf har på intet tidspunkt været sigtet eller tiltalt i sagen.

CRN har via email bedt Peer Kølendorf om en uddybning af hans udtalelser til Computerworld. I et af sine svar konstaterer Kølendorf, at hans »etiske status er vurderet af hovedbestyrelsen i ITB til at være 100 procent OK«, og at ingen i ITB's hovedbestyrelse forstår, hvad distributørernes ærinde var, og at der efter hans opfattelse slet ikke er nogen Comitel-sag i ITB.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere