Aprilsnar!

Er du en aprilsnar eller hoppede du ikke på den? Computerworld Online gennemgår her en række af IT-branchens 1. aprilgags, der inkluderer spadserende møder, en ny software, der kan sprede rædsel i hackerkredse og nyhederne om mange usædvanlige opkøb i IT-branchen.

I dag er det dagen, hvor alverdens medier fyldes med løgnehistorier, der alligevel godt kan passe.

Løgnehistorierne findes også i IT-branchen. Det viser en hurtig rundgang, som Computerworld Online har foretaget hos virksomheder og medier.

Vores søstermedie PC World Online lagde tirsdag morgen hårdt ud med historien om, at chipproducenten AMD køber Intel.

PC World kunne samtidig fortælle, at opkøbet ville betyde prisstigninger på ikke mindre end 250 procent.

Teleanalytiker skabte rav i gaden

Også den normalt velinformerede og respekterede teleanalytiker John Strand skabte tirsdag formiddag rav i gaden med sin aprilsnar.

Han udsendte tirsdag morgen en nyheds-sms, hvori han fastslog, at teleselskabet Telmore er ved at købe butikskæden Bluetel, der netop er gået i betalingsstandsning efter svindelballade.

Straks efter udsendelsen af beskeden begyndte hans telefoner at kime med henvendelser fra flere af telebranchens absolutte topfolk, der ønskede at høre nærmere om dette meget interessante opkøb.

KMD: Walk & Talk
Kommuneleverandøren KMD er en af de få virksomheder, der har drevet spas med medarbejderne i anledning af dagen.

Det skete tirsdag morgen, hvor der via virksomhedens intranet blev udsendt dekret om, at KMD indførte de såkaldte "walk & talk"-møder, som visse amerikanske firmaer har haft stor succes med.

Dekretet indstillede til, at alle fremtidige møder skulle holdes gående - enten på gangene eller på stisystemer udenfor. Flere af de udendørs stisysystemer skulle angiveligt endda som en hjælp være farvelagt efter de processer, som mange møder gennemgår - fra indledende hilsen over forhandlinger til beslutningsprocessen.

På den måde ville de spadserende mødedeltagere være sikre på, at mødet var slut, når gåturen var ovre.

Denne nye og anderledes mødestruktur skulle være vældigt befordrende for medarbejdernes effektivitet og velvære, viste de amerikanske undersøgelser, som KMD refererede til.

Laptop på AA-batterier

På den tekniske nyhedstjeneste ExtremeTech kunne man finde beretningen om en meget smart bærbar computer - den såkaldte TRS-80 Model 100 - med en vægt på under to kilo, der kører på almindelige AA-batterier, som er den batteriform, som man anvender i en discman.

Batterierne skulle i maskinen have en levetid på over 12 timer. Det gør maskinen til en drøm for enhver rejsende, hedder det.

I The Register kunne man læse om et nyt software-program baseret på såkaldte "guerilla"-protokoller udviklet specielt til Kinas rumfartsprogram, som kunne sprede frygt, rædsel og frygtelig hævn under angreb fra hackere og andre slubberter.

- For alle, der har prøvet at blive inficeret af en virus, vil der ikke være noget bedre end at betale angriberne tilbage med en lektion, som de aldrig vil glemme. Vores mål er at udrydde alle hackere og virusmagere fra internettet ved udgangen af 2004, lød den noget markante melding fra programmets opfinder i The Register.

Følg barnets opvækst online

I The Register kunne man også læse, at travle direktører for omkring 123.000 kroner kunne købe sig et meget nemt barn nummer to. I ordningen ville kunden få lov til med sin egen sæd at befrugte et æg efter eget valg, hvorefter barnet ville blive overdraget til et par surrogat-forældre.

Den rigtige og travle far ville dernæst kunne følge barnets opvækst online i behagelig fred for bøvl, ansvar og ballade.

Danske ComputerResellerNews kunne desuden fortælle, at Dell Computers ville droppe sin specielle forretningsmodel med direkte salg. I stedet vil Dell udnævne en række autoriserede forhandlere.

At der er tale om en aprilsnar er der ingen tvivl om, i det forfatteren til artiklen hedder "Ran Lirpa" eller april nar bagfra.

MobilMagasinet skrev, at Nokia er kommet med en ny communicator med navnet "9900", der er noget af en cool maskine, i det den på én gang er et fjernsyn, en radio og en telefon med GPRS.

Andre 1. aprilgags inkluderede den måske lidt forudsigelige om, at Microsoft er ved at købe Linux.

Gratis ADSL-abonnement i 16 måneder

Også vores norske fjeldnaboer har været rigtigt sjove. Det norske onlinemagasin Digi.no kunne berette om, at den norske stat for at sætte mere skub i udbredelsen af ADSL har indgået aftaler med tre af Norges største elektronik-butikskæder, Elkjøp, Expert og Lefdahl.

Her ville alle nordmænd kunne få byttet deres gamle analoge modem til et ADSL-modem for en krone. Oveni ADSL-modemet ville man få et gratis ADSL-abonnement i 16 måneder hos en operatør efter eget valg.

- Vi kan ikke bare vedtage, at teleaktørerne skal udbygge deres bredbåndstilbud. Den bedste måde at skabe øget aktivitet er jo ved at øge efterspørgslen. Derfor tager vi nu fat for at øge efterspørgslen på bredbåndsindhold, siger den norske finansminister Per Kristian Foss ifølge Digi.no.

April-traditionen

Lad os for en god ordens skyld runde af med lidt baggrund om aprilsnar-traditionen.

Man mener, at skikken med denne narredag stammer fra 1600-tallet, hvor der gik koks i kalenderåret.

Som vi kender det i dag, var nytåret også dengang ellers den store drilledag.

Indtil 1582 fulgte man i Europa den julianske kalender, hvor nytåret lå i udgangen af marts. Det ændrede sig i 1582, hvor man indførte den gregorianske kalender, som vi følger i dag. Det lykkedes relativt hurtigt at flytte de fleste nytårs-ritualer, men med drillerierne mislykkedes det.

De blev, hvor de var - nemlig i udgangen af marts - og har altså nu slået rod i 1. april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere